2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Harmadszorra csaptak össze az előválasztás jelöltjei

Egyre erőteljesebb az ellenzéki kiszorítósdi - vasárnap este ismét vitáztak jelöltek, ezúttal az atv-n élő adásban. A mostani már a harmadik összecsapás volt Kálmán Olga, Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor között. A jelöltek nagy tervekről számoltak be. Azok részleteiről és megvalósításukról azonban kevés konkrétum hangzott el. Tarlós István szerint az, ami a baloldalon előválasztás címszó alatt zajlik csak marketing-tevékenység.

  • Harmadszorra csaptak össze az előválasztás jelöltjei

Pártvezetők és tagok előtt vitáztak a baloldali előválasztás résztvevői az atv stúdiójában. Az eseményen a Momentum által indított Kerpel-Fronius Gábor, az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Karácsony Gergely, és a DK által felkért Kálmán Olga ismertette programját. A jelöltek között ezúttal sem alakult ki érdemi vita, a legtöbb témában egyetértettek. Legmarkánsabban abban, hogy szerintük Tarlós István alkalmatlan a főpolgármesteri posztra. azonban mindhárman úgy érzik, hogy felkészültek a főváros vezetésére.

Egyvalamit családanyaként dolgozónőként nagyon megtanultam, az otthon a család életét meg kell szervezni, én megfogom szervezni a közös, mindannyiunk életét megfogom szervezni azt, hogy 5 percen belül szakorvosi rendelési időpontot kapjak, hogy 15 percen belül patikát találjak, hogy 25 percen belül derüljön ki, hogy milyen orvosi ellátásra van szükségem. - mondta a DK jelöltje, Kálmán Olga.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy január óta készül a főpolgármesteri posztra, arra a kérdésre azonban nem tudta a választ, hogy hány fizetős parkolóhely van Budapesten. A Zugló polgármestereként parkolási botrányba keveredett politikus a felére se tippelte a helyes választ.

 

Nemcsak a Karácsony Gergelynek gyűlt meg azonban a baja a parkolás témakörével. Arra a kérdésre, hogy melyik kerületben a legolcsóbb a parkolás Kerpel-Fronius Gábor sem tudott válaszolni. A Momentum-jelölt programjának egyik legfontosabb eleme a lakhatás kérdése,többször is hangoztatta, hogy önkormányzati bérlakásként kiadná a jelenleg üresen álló ingatlanokat. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy hány ilyen lakás van Budapesten.

Vasárnap estig mintegy 35 ezer budapesti szavazott a három jelölt valamelyikére. Az előválasztás akkor lesz érvényes, ha azon legalább 50 ezren részt vesznek.

A főpolgármester szerint azonban csupán marketingtevékenység a baloldali előválasztás. Tarlós István a köztelevízió műsorában a függetlenségét ért rágalmakra is reagált. Azt mondta: bár bizonyos értékekben megegyezik a nézőpontja, de sok vitája is volt a kormánypárttal.

Tarlós István szerint: Karácsony vagy Kálmán Olga direkt függősége Gyurcsány Ferenc bázisától az lényegesen és egyértelműen sokkal nagyobb, mint az én állítólagos függőségem. A legnagyobb probléma egyébként ön az előbb a nevén nevezett, hogy micsoda ígérethalmaz van, tehát részletekbe talán nincs idő belemenni, néhány példát azért hadd mondjak hátha Karácsony Gergely és Kálmán Olga ígéreteinek a költségét összeadom akkor holnap be lehet csukni a kaput.

Tarlós István hozzátette: nem volt valódi a vasárnap esti vita, ugyanis szerinte, ha ténylegesen le akarnák győzni egymást, akkor kizártnak tartja, hogy Karácsony Gergely zűrös zuglói ügyei ne kerüljenek szóba.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!