2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

„Harmadszor szavazták le pártpolitikai arroganciával”

2017. március 30., csütörtök 13:33

Az ország érdekei helyett pártpolitikai érdekek mentén szavaznak a kormánypárti politikusok a nemzetbiztonsági bizottságban – Szél Bernadett szerint.

Az LMP társelnöke azzal kapcsolatban beszélt erről a Hír TV reggeli műsorában, hogy a testület fideszes többsége harmadjára is úgy döntött, hogy nem hajlandó vizsgálni az orosz befolyást Magyarországon. Az ellenzéki politikus szerint az ilyen eseteket úgy lehetne elkerülni, hogyha a bizottság állandóan ellenzéki többségű lenne.

„Ennek a nemzetbiztonsági bizottságnak úgy lenne értelme, hogyha paritásos bizottság lenne, és nem az lenne, hogy a Fidesz van többségben. Én tudom, hogy ez egy meredek javaslat, de a nemzetbiztonság nem pártpolitikai kérdés, és most már tényleg harmadszorra szavazták le pártpolitikai arroganciával. Németh Szilárd nem hajlandó megindokolni, hogy miért szavazta le az előterjesztésemet, hanem feláll és kimegy a teremből. Szóval így tényleg nincs értelme és nem lehet az országot normálisan megvédeni, hogy a Fidesz erőfölényből azt mondja: ugye, négyen vannak ők, hárman mi, azt mondják, hogy az orosz befolyás, az nem egy olyan téma, amit külön bizottságban kellene vizsgálni” – mondta a zöldpárti politikus.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!