2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Harmadszor sem szavazták meg a kormányzati ukázt Gödöllőn

2016. szeptember 26., hétfő 17:44, frissítve: hétfő 17:44

Harmadjára, a hétfőre összehívott rendkívüli ülésen sem szavazta meg Gödöllő önkormányzata a kormány által országosan körbeküldött határozati javaslatot az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen. A város polgármestere ugyanakkor visszautasította a térség fideszes országgyűlési képviselőjének állítását, miszerint 1500 migránst telepíthetnek be Gödöllőre, ha a képviselő-testület nem szavazza meg a kormány javaslatát.

Egymásnak esett Gödöllő fideszes országgyűlési képviselője és a város polgármestere. A kormánypárt politikusa egy lakossági fórumon azt mondta: 1500 migránst költöztethetnek be a településre, ha a képviselő-testület továbbra sem szavazza meg a betelepítési kvóta elleni határozatot.

„Azok a települések, amelyek ezt a testtartást veszik föl, nem utasítják el a kvótát, azok a települések bizony fokozott veszélynek vannak kitéve, hiszen ha nem sikerül megakadályozni a kvótát, akkor a kormány kikkel kezdjen tárgyalást? Hát csak azokkal a településekkel, ahol befogadáspárti a vezetés” – fogalmazott Vécsey László országgyűlési képviselő.

Gémesi György szerint a Fidesz bosszút akar állni a városvezetésen, és arra készül, hogy alkalomadtán megbüntesse a gödöllőieket. „Nagyon sajnálom, hogy ön úgy minősítette a várost, hogy azok a települések vannak veszélyben, amely települések nem foglalkoznak vagy nem támogatták a Fidesz pártpropaganda által előterjesztett határozati javaslatot. Milyen alapon gondolja ezt a diszkriminációt a települések között?! Milyen alapon, képviselő úr? Hogy mer ön ilyen típusú magatartást itt nyilvánosan elmondani? Hogy azok vannak veszélyben, akik nem támogatták. Akkor mégiscsak tud valamit, akkor mégiscsak tud valamit ezekről a betelepítési kérdésekről. Akkor legyen szíves, ossza meg velünk” – mondta a polgármester.

Rémhírkeltés miatt jelentették fel a fideszes képviselőket
Hazugsággal vádolja Gödöllő polgármestere a térség fideszes képviselőjét. Csepel hasonló gondolatokat megfogalmazó fideszes politikusait, ügyvédek jelentették fel rémhírkeltés miatt. Bővebben >>>

„Csak annyit mondanék, hogy a népszavazás intézményét ilyen módon minősíteni, polgármester úr, ahogy tette, hogy október 2-ának nincs tétje, az önmagában minősíti a gödöllői önkormányzat vezetését” – vélekedett Simon Péter Gellért, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője.

A képviselő-testület fideszes tagjai a kvóta elleni határozat azonnali elfogadását követelték, az ellenzők viszont nem kértek a kormánypárti hangulatkeltésből.

„Nem lehet folyamatosan félrevert harangok zajában élni. Jelenleg, ami itt zajlik, ami itt folyik, ez egy hosszú idő óta egy topon tartott feszültség és egy olyan probléma, amit az emberek nem tudnak hova tenni” – jegyezte meg Varga Árpád, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub önkormányzati képviselője.

A város önkormányzata végül harmadszor sem szavazta meg a kormány által országosan körbeküldött határozati javaslatot a betelepítési kvóta ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!