2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Harmadára esett vissza a riasztások száma

2015. október 9., péntek 19:01, frissítve: péntek 20:06

Harmadára esett vissza az elmúlt három évben a szabadtéri tüzek miatt a katasztrófavédelemhez beérkező riasztások száma – mondta Bérczi László országos tűzoltósági főfelügyelő a Nógrád megyei Nőtincsen. A település általános iskolája lett a legkreatívabb intézmény a katasztrófavédelem idei pályázatán, ahol a tűzmegelőzés volt a fő téma.

A szimulált lakástűz azt mutatja meg, hogy milyen gyorsan tud a lángok martalékává válni egy szoba vagy akár egy egész épület. A nőtincsi iskola diákjainak nem idegen ez a bemutató, hiszen már hagyománya van a katasztrófavédelmi versenyeknek az intézményben. „Megyei versenyeken több mint tíz éve részt vesznek iskolánk tanulói, első, második helyezést érnek el, az első helyezés azzal jár, hogy részt vehetnek az országos versenyen is, illetve voltak már Szlovákiában meghívásos versenyen” – mondta Molnár Éva megbízott igazgató.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium három évvel ezelőtt kezdett tájékoztató kampányt a fiatalabb korosztály körében.

„A riasztási eseményeink visszább estek, szabadtéri tüzeknél hadd említsem meg, hogy szabadtéri tüzekből több mint hatvan százalékkal kevesebb tüzünk volt, és ez ennek is köszönhető, ennek az aktív kommunikációnak” – hívta fel a figyelmet Bérczi László országos tűzoltósági főfelügyelő.

A tűzvédelmi bemutató mellett a Nőtincsi Általános Iskola a legkreatívabb intézménynek járó serleget is megkapta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!