2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Hangfelvétel bizonyítja Tiborczék mutyiját

2017. január 31., kedd 10:01, frissítve: kedd 11:23

Hangfelvétel bizonyítja, hogy Tiborcz István egyik korábbi cége pályázat nélkül nyert el egy szekszárdi beruházást.

Az Elios 2014 májusában kapta meg a szekszárdi közvilágítás korszerűsítésére kiírt 700 milliós megbízást. Az erről szóló közbeszerzést két hónappal korábban írták ki, így hivatalosan a cég is csak akkor értesülhetett a lehetőségről. A hangfelvétel szerint azonban már 2012 nyarán, másfél évvel a szerződéskötés előtt egyeztetett a beruházásról egyik tisztviselőjük a szekszárdi városvezetéssel.

Az Elios azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy elkészíti nekik a szükséges tanulmányokat ahhoz, hogy a később kiírandó uniós pályázaton indulhassanak a közvilágítás korszerűsítésére.

„A megvalósíthatósági tanulmányhoz kell egy teljesítési igazolás. Teljesítési igazolás az elvégzett munka alapján.{..} 30 százalék előleget és meglesz a teljesítési igazolás, meg fogják csinálni ezt az egész dolgot. De úgy lesz a szerződés, hogy csak abban az esetben lesz az amúgy elszámolható költség a pályázatban, ha nyer a pályázat. Ha nem, akkor lemondanak a pályázat készítési díjáról, tehát pályázat nélkül nincs. {...} Mi nem? Nekünk csak másfél millió költségünk van evvel, semmi más nincs” – mondta Horváth István, Szekszárd volt fideszes polgármestere.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!