2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Handó reméli, most is megkapják a támogatást

2017. május 29., hétfő 21:37, frissítve: hétfő 21:37

Személyeskedő viták után fogadta el a parlament igazságügyi bizottsága Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal féléves beszámolóját.

A testület elnöke meghallgatásán arról beszélt, hogy a bírósági rendszer átalakítása miatt folyamatosan csökken az ügyszám, ugyanakkor megerősítette, hogy további béremeléseket tart szükségesnek a bírói kar, amire azonban jelenleg nincs fedezet a költségvetésben.

„A bírói illetményekre csúsznak rá az igazságügyi alkalmazottak illetményei, és ez – legalább – átmeneti feszültséget kelthet a szervezetben. Ezt természetesen igyekszünk, ha így is lenne, belső erőforrások átcsoportosításával valahogy kompenzálni. De azt gondolom, azt remélem, hogy van még néhány hét a költségvetés elfogadásáig, és ahogyan az összes többi többlet költségvetési igényünket, akár a közigazgatási bíráskodás bevezetésénél előterjesztett hétmilliárdos igényt, akár a Szolnoki és Szegedi Törvényszék felújítását lehetővé tevő két és fél milliárdos költségvetési igényünket illeti, itt is meg fogjuk kapni a támogatást” – fogalmazott Handó Tünde.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!