2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Hamilton nyerte a Magyar Nagydíjat

2016. július 24., vasárnap 19:21, frissítve: hétfő 15:17

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte a 31. Forma–1-es Magyar Nagydíjat. A Mercedes brit pilótája rekordot döntött, ötödször győzött a Hungaroringen, és átvette a vezetést a vb-pontversenyben is.

Már a rajtnál látszott, hogy az ellenfelek a Magyar Nagydíjon sem szeretnék hagyni meglógni a címvédő Mercedest. A második sorból induló Red Bullok komoly fenyegetést jelentettek a futam elején, Daniel Ricciardo Lewis Hamiltont hagyta le, a címvédő azonban visszavette helyét .

A 14. helyről rajtoló Kimi Raikkönnen már a futam első harmadában felzárkózott az élbolyhoz, nagy csatát vívott az ötödik helyért a mindössze 18 esztendős Max Verstappennel, a finn veterán végül maradt a hatodik helyen.

A futamot a második helyről rajtoló címvédő, Lewis Hamilton nyerte. A brit pilóta ezzel megelőzte a hétszeres világbajnok MIchael Schumachert a hungaroringi győzelmek örökranglistáján, ötödször győzött Mogyoródon, pillanatnyilag pedig a világbajnoki pontversenyben is az élen áll.

„Azt gondolom, a jó rajtomnak köszönhetem a győzelmet. Az egyik Red Bull persze rajtam volt az első kanyarban, de tudtam kezelni. A csapat fantasztikus munkát végzett a stratégiával, a szerelőim is fantasztikusak voltak, köszönöm nekik. Ez a győzelem most nagyon jól jött. Köszönöm. Micsoda nap volt!” – mondta a Mercedes autóversenyzője.

Évről évre kevesebb bűncselekményt követnek el a Hungaroringen a Forma–1-es Magyar Nagydíj alatt. Ezt a Pest megyei rendőrség szóvivője nyilatkozta híradónknak. Beluzsárné Belicza Andrea szerint rendkívüli esemény nem történt a hétvégén. A helyszínt a verseny négy napja alatt mintegy 1500 rendőr biztosította.

„Kiemelt bűncselekmény gépkocsi lopás gépkocsifeltörés nem történt, és a pálya környéki kempingekben sem lopták el senkinek sem az értékeit, nem loptak a sátrakból sem. Többnyire közlekedési szabálysértések miatt kellett intézkedniük a kollégáimnak, illetve az elmúlt napokban összesen 5 hölgyet állítottak elő tiltott kéjelgés miatt. Gyorsított eljárás keretében állítottuk bíróság elé őket, a gödöllői járásbíróság négyüket öt, egyiküket pedig 7 nap elzárásra ítélte” – tájékoztatta a Hír TV-t Beluzsárné Belicza Andrea.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!