2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hallgatott: kihegyezett fogkefével készült a szökésre

2016. június 28., kedd 15:44, frissítve: kedd 15:44

Hallgatott a bíróságon a rendőr támadója. A férfi szökni próbált a fogva tartásból. A büntetett előéletű vádlott ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A vádlott gyilkosságért került előzetes letartóztatásba 2012 novemberében. Decemberben az egyik budapesti börtönből a nagykátai kapitányságra vitték kihallgatásra. Út közben szökni próbált, ezért rátámadt a mellette ülő rendőrre.

„Midőn B. Norbert rendőr őrmester az O. László bal kezén lévő bilincset azért, hogy azon lazítson megnyitotta, a vádlott a bilincsből a bal kezét hirtelen kirántotta, jobb kezét addig kihúzta az őt rögzítő biztonsági öv alól. B. Norbert ekkor megpróbálta megbilincselni a vádlott bal kezét, és több alkalommal felszólította arra, hogy engedelmeskedjen, azonban a vádlott a felszólításnak nem tett eleget. A vádlott és B. Norbert dulakodni kezdtek, miközben a vádlott azt kiabálta, »úgyis hazamegyek!«” – mondta Horváth György ügyész.

A férfi megszerezte a rendőr fegyverét, de használni nem tudta, mert a fegyver ki volt biztosítva. Közben a másik rendőr, aki a volánnál ült, félreállt a kocsival, majd három lövéssel ártalmatlanná tette a vádlottat. A büntetett előéletű férfi a bíróságon nem tett vallomást, a bíró a korábbi vallomását olvasta fel. „Mentünk, mentünk, egyszer csak Mendre és Sülysáp között megálltunk, akkor kezdte a rendőr úr ezt a… Nem tudom, hogy fejezzem ki magam, akkor kezdődött a konfliktus, de arról részletesen nem szeretnék nyilatkozni” – fogalmazott Katonáné Gombos Ilona tanácsvezető bíró.

A vádlott tervezte a szökést, ruházatában kihegyezett fogkefét rejtett el. A bíróság tanúként hallgatta volna meg a lövéseket leadó rendőrnőt, de ő nem jelent meg a tárgyaláson.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!