2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Hadházy szerint nem őt kellene vizsgálni

2017. október 16., hétfő 22:20, frissítve: hétfő 22:58

A képviselő egy hete kért számon a miniszterelnökön egy korrupciógyanús egészségügyi közbeszerzést.

Az Orbán Viktor által emlegetett, ellene indított vizsgálatról kérdezte Hadházy Ákos a parlamentben a Miniszterelnökség államtitkárát. Hadházy Ákos épp egy hete kért számon a miniszterelnökön egy korrupciógyanús egészségügyi közbeszerzést, erre a kormányfő egy nemzetközi nagyvállalat lobbistájának nevezte őt, és vizsgálatot követelt. Az LMP társelnöke szerint nem őt kellene vizsgálni.

„Nagyon örülnék például egy parlamenti vizsgálóbizottságnak, ezt tudnám javasolni, de megköszönöm, hogyha mondja, hogy milyen vizsgálat, hiszen valóban ez a beszerzés egészen elképesztő: az állam  mindent megtesz azért, hogy a kórházaktól pénzt vegyen el azzal, hogy dupla pénzért szeretne oda beszerezni műszereket, lélegeztetőgépeket. A másik kérdésem egy következő ügyre vonatkozik: úgy írtak ki laboreszközökre közbeszerzést, hogy a hat nagy gépcsoportból mindegyikre egyszerre kell ajánlatot adni, nem lehet részajánlatot tenni” – mondta Hadházy Ákos.

Az államtitkár sorosozott, és Ron Werbert is emlegette, ugyanakkor nem válaszolt arra, milyen vizsgálatot indítanak az ügyben. Csepreghy Nándor folyamatban lévő ügyet emlegetett, holott a közbeszerzési hatóság elmarasztalta az államot, és lezárta az ügyet.

„Amennyiben igazolódnak ezek a vádak, amelyeket ön megfogalmazott, akkor azt természetesen ki kell vizsgálni. Nem véletlen, hogy teljesen nyílt eljárásról beszélünk, ennek a nyílt eljárásnak amint vége van, ezeket meg lehet fogalmazni. Az, hogy ön itt, az Országgyűlésben egy folyamatban lévő eljárásról beszél pró vagy kontra, bármelyik fél mellett, felvet olyan típusú összeférhetetlenséget, ami ellentmond a képviselői esküjének” – fogalmazott a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!