2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Hadházy: Rengeteg probléma van a választási rendszerrel

2017. március 10., péntek 09:15

Rendszerszinten rossz a választási törvény, az LMP ezért nem szavazza meg a bizniszpártok visszaszorítását célzó kormánypárti javaslatot.

Hadházy Ákos a Hír TV reggeli műsorában úgy fogalmazott: a választási törvény 2012-es módosítása a Fidesz egyik legtisztességtelenebb lépése volt. Az ellenzéki politikus szerint, ha elfogadnák a mostani javaslatot, akkor azzal azt üzennék, hogy a választási törvény kisebb módosításokkal javítható, pedig nem az.

„Több százezer magyar embert kizárnak a választásból, akik külföldön dolgoznak, de Magyarországon van a bejelentett lakhelyük. Azok nem szavazhatnak levélben. A másik módosítás, hogy a levélszavazást megkönnyítik, de nem ezeknek az embereknek, hanem az újonnan honosítottaknak, akiknél 93 százalék rájuk szavazott. A külföldön dolgozóknak a legnagyobb része nem rájuk szavazott, azoknak nem adják meg ezt a lehetőséget. Halott szavazók maradnak a rendszerben, tehát azok, akik magyarok, Erdélyben, Délvidéken, akkor is megkapják a levelet, hogyha közben már meghaltak. Rengeteg probléma van. Csak a saját érdekeik miatt szüntették meg a második fordulót például, és tele van ilyenekkel a választási rendszer, hogyha mi itt belemennénk ilyen kis reszelgetésekbe, akkor azt mondanánk, hogy ez megjavítható” – véli Hadházy Ákos.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!