2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

„A miniszterelnök úr nagyon szeretné, ha eltűnnének ezek a plakátok”

2017. június 29., csütörtök 20:49, frissítve: csütörtök 21:13

Az LMP társelnöke azt állítja, Rogán Antal és Kósa Lajos is megkereste az LMP-seket, és arra kérték őket, hogy segítsenek eltüntetni az Orbán Viktornak nem tetsző plakátokat, mert a „miniszterelnök ezt szeretné”.

„Ez a plakátkérdés igenis egy nagyon fontos kérdés, ugyanis az egész demokrácia (maradékáról beszélhetünk) szempontjából alapvető az, hogy ki határozza meg azt, meghatározza-e a kormány, hogy mit lehet elmondani az embereknek és mit nem. És itt, ennek a történetnek az a lényege, hogy a kormány és a miniszterelnök szerette volna meghatározni azt, hogy ne legyenek olyan plakátok, amelyek neki nem tetszenek” – véli Hadházy Ákos, aki az Egyenesen című műsorunk vendége volt.

A politikus beszélt arról is, hogy a propagandaminiszter és a Fidesz frakcióvezetője személyesen győzködték kollégáit arról, hogy segítsenek megvalósítani Orbán Viktor akaratát.

– Tudjuk, hogy a legmagasabb szintekről szeretnék ezeket a plakátokat eltüntetni, de úgy látszik, hogy vannak alsóbb szinteken is, akik próbálkoznak. Én azt tudom, hogy a legmagasabb szintről maga Rogán miniszter úr, illetve a Kósa frakcióvezető úr nekem is kollégáimat megkereste, hogy a miniszterelnök úr nagyon szeretné, hogyha eltűnnének ezek a plakátok, és hogyha lehet, akkor szavazzuk már meg, ami azt mondja, hogy tűnjenek is el.

– Személyesen kereste meg önöket Kósa Lajos?

– Személyesen kereste meg kollégánkat. Döbbentem hallottam ezt az üzenetet, hogy a miniszterelnök úr nagyon szeretné, hogyha eltűnnének ezek a plakátok.

– De ezt mondta a Kósa Lajos, hogy a miniszterelnök úr nagyon szeretné?

– Igen, hogy a miniszterelnök úr nagyon szeretné, ha eltűnnének ezek a plakátok.

Hadházy hozzátette: belső körökben olyan hírek terjednek, hogy Orbán Viktort „dührohamok lepik el”, amikor meglát egy plakátot.

A pártvezető háborúnak nevezte, ami a plakátok kapcsán az utóbbi hetekben történik.

„A Fidesz az mindig nagyon büszke volt arra, hogy elvileg jogilag mindent megfelelően csinált, én azért ebben kételkedem. Azt kell tudni ebben az egész ügyben, hogy háború folyik – ezt elmondtam a parlamentben is, mikor erről volt szó. Tehát itt most jelen pillanatban háború van. A kormány egy szabadságharcot vív, de a saját szabadságáért, illetve úgy is lehet mondani, hogy szabadságvesztése ellen. Annyira nyíltan történnek ma már a korrupciós ügyek, annyira nyíltan és mindenki számára egyértelműen lopnak, nem kell, hogy lássuk, amikor azt a pénzeszsákot átadják. Ők nagyon jól tudják, hogy egy kormányváltás esetén játszanak a szabadságvesztésükkel, a börtönnel játszanak. Nem akarják ezt megengedni. És ebben a háborúban, ebben a harcban nyilvánvaló, hogy a plakátoknak, az óriásplakátoknak szerepe van.”

 

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!