2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Hadházy kiakadt Lázár kíváncsiságán

2017. szeptember 8., péntek 08:53, frissítve: péntek 08:56

Felesége személyén keresztül támadja az uniós pénzeket osztó Lázár Jánost az LMP. Az ellenzéki párt társelnöke korrupciót sejt egy olyan alapítványnál, amelynek munkáját a Miniszterelnökséget vezető miniszter házastársa is segíti. A civil szervezet vezetői elküldték a kifogásolt program megvalósíthatósági tanulmányát Hadházy Ákosnak, aki nem méltatta őket válaszra. Lázár János azt mondta, Ron Werber megérkezett Magyarországra.

Miben hasonlít Farkas Flórián roma politikus a kancelláriaminiszter feleségéhez? – ezt a címet adta az LMP társelnöke szokásos heti sajtótájékoztatójának. Hadházy Ákos rendszeresen feltár egy-egy ügyet, amely mögött korrupciót gyanít. Most egy olyan alapítványról számolt be, amelyben kurátor Lázár János neje. A szervezet koraszülött gyermekek ellátását és gyógyítását segíti, az alapítvány 1,2 milliárd forint uniós támogatást nyert el egy próbaprogramra. Az ellenzéki politikus attól tart, hogy az összeget ugyanúgy tüntetik majd el, mint Farkas Flóriánék a cigányok felzárkóztatására szánt pénzeket.

A sajtótájékoztatón megjelent Lázár János egyik munkatársa, amit Hadházy Ákos zokon vett. „53 millió forint… Bocsánat, most ezt még egyszer leszámoljuk. Ha az 53 milliót elosztjuk tízzel, akkor az 5,3 millió, hogyha százzal, akkor 530 ezer, ha ezerrel, akkor 53 ezer. Tehát 53 ezer forintos óradíjért fogja valaki… Mondja meg a főnökének, hogy felháborító, próbálja kibeszélni! Ugyanakkor amikor beírják a 40 mentor díjazását, a 60 millió forintot, az csak havi 50 ezer forintos fizetést tesz lehetővé azoknak, akik tényleg megcsinálják a munkát. De egyvalaki óránként 50 ezer forintért fogja megírni, hogy mit kell mondani ezeknek az embereknek” – fogalmazott.

Az LMP társelnöke később sem tudott napirendre térni a kancelláriaminiszter kíváncsiságán. „Gazemberség, üzenem a főnökének, hogy gazember, aki ezt engedi” – tette hozzá.

A Hír TV arra volt kíváncsi, hogy Ron Werber műve volt-e Lázár János feleségének párhuzamba állítása Farkas Flóriánnal.  „Nem kell lejárató kampány. A lejárató kampány, amikor nem igaz dolgokat mondunk, és azzal próbálunk politikai előnyöket megcélozni. Én semmi ilyet nem csináltam. Ez a 82. Korrupcióinfó. Elnézést az indulástatosságért, az indulat azért van bennem, mert ilyeneket hallok. Ron Werber egy kampánytanácsadó. Nagyon sokszor elmondtam már, hogy engem fölháborít, amikor azt hallom, hogy a politikus egy mosópor, amelyet el kell adni. Ez nyilvánvalóan nem igaz. De ha a hasonlatnál maradunk, akkor a mosóport biztos, hogy mi fogjuk adni. A politikát biztos, hogy nem a kampánytanácsadó fogja megmondani” – nyilatkozta Hadházy Ákos.

„Az egésznek van egy cigányozás íze, mert Farkas Flórián valahogy egy dél-alföldi gyermekmentő-projektbe bele van kavarva, ami Ron Werberhez méltó sajtóteljesítmény lenne” – jelentette ki Lázár János. A kancelláriaminiszter is olvasta a napokban, hogy a negatív kampány nagymestere az LMP tanácsadójaként térhet vissza Magyarországra. „Az én családomra már mondták, hogy kulák, mondták, hogy zsidó, most éppen cigányoznak. Nekem ez nem olyan nagy probléma, félreértés ne essék. Hogy az ügyhöz ennek mi köze van, az nem világos, hacsak az LMP, amely épp a parlamentben való bennmaradásért küzd, nem azt gondolja azt, hogy egy új politikai irányt kell venni, és cigányozás lesz az LMP új politikája. Ez új fordulat lenne, mindenesetre szürreális fordulatnak tűnik, nem nagyon értem, hogy Farkas Flóriánt hogyan involvája képviselőtársam ebbe az ügybe, és ez a burkolt cigányozás miért fontos egy egyébként izgalmas kérdés a megvitatására” – reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ron Werber korábban a szocialistáknak dolgozott, az MSZP 2002-es választási győzelmében neki is megvolt a szerepe.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!