2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Hadházy csalást gyanít

2016. szeptember 29., csütörtök 20:28, frissítve: csütörtök 21:08

Csalással vádolja az LMP társelnöke a Nemzetgazdasági Minisztériumot. Lázár János azt tanácsolja Hadházy Ákosnak, hogy tegyen bejelentést, és ki fogják vizsgálni.

Hadházy Ákos a korrupciógyanús ügyekről tartott sajtótájékoztatóján egy fejlesztési pályázatot ismertetett. Elmondása szerint a szaktárca 360 millió forintot ítélt meg egy győri villanyszerelő cégnek helyből felszálló, ultrakönnyű repülőgép megalkotására. Az ellenzéki politikus nemzetközi példákra hivatkozva azt állítja, hogy ha a pályázati szándék komoly lett volna, akkor a fejlesztés jóval több pénzt vitt volna el.

„Ez gyakorlatilag helyből felszálló autót jelentene, hiszen egy olyan repülő, amelynek nem kell kifutópálya. A merev szárnyú ul repülő nem helikopter, de azt meg minek kifejleszteni, ki van találva. Ilyen repülőgép egyébként kettő van, amely működik. Az egyik már nincs hadrendben – egy angol sugárhajtású gép –, a másik amerikai. Ezeket több milliárd dollárból fejlesztik” – jelentette ki az LMP-s politikus.

Lázár János azt mondta, hogy nem ismeri a Hadházy Ákos által említett pályázatot. A miniszter ezúttal is elmondta: ha az ellenzéki politikus visszaélést gyanít, tegyen bejelentést, és ki fogják vizsgálni. „Amikor Hadházy képviselőtársam debütált a parlamentben, és a szűzbeszédét tartotta, felhívtam a figyelmét, hogy én minden bejelentést kivizsgálok. Ha hozzám eljuttatja a problémáit, akkor a Miniszterelnökség ellenőrzési főosztálya, mint minden más bejelentést, tételesen megvizsgáltatja” – reagált a kancelláriaminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!