2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában és Izraelben - Zelenszkij besorozná a nőket is + videó

  • Háború Ukrajnában és Izraelben - Zelenszkij besorozná a nőket is + videó

Nagyszabású sajtótájékoztatót Volodimir Zelenszkij, melyben a 2023-as eseményeket taglalta. Többek között Orbán Viktor miniszterelnökről is szó esett.

„Vlagyimir Putyin beszédétől egy teljesen eltérő beszédet láthattunk. Egy pódiumon, egy székben ülve, egy teljes Ukrajnát bemutató térkép előtt megtartott beszédben igyekezett kitérni mindenre, ami a lassan mögöttünk álló évben történt. Illetve igyekezett egy összefoglalóját adni annak, hogy ő mit tett, illetve, hogy hogyan áll az ukrán háború, Ukrajna szabadság harca. Ebben egyébként sok olyan szám is lehangzott, ami nem igazán látható, hogy hogyan fog teljesíteni” – mondta Somkuti Bálint, biztonságpolitikai szakértő.

Az ukrán elnök évértékelő beszédében Orbán Viktorról azt mondta, csapata keresi a lehetőséget, hogy megszervezzen egy találkozót a magyar kormányfővel ahol - mint fogalmazott - bizonyos kérdésekre diplomáciai megoldást találhatnak.

Mindeközben újabb tűzszüneti határozattal próbálkozik az ENSZ, a Hámász és Izrael közötti konfliktusban. A korábbi javaslatok egyebek között az amerikai vétó miatt nem valósultak meg. A Gázai övezetben még mindig több mint 130 túsz lehet, bár nem tudni, hogy hányan vannak életben. Az zsidó állam elnöke közben kijelentette: készen állnak egy újabb tűzszünetre a túszok kiszabadítása érdekében. A Hamász október 7-ei brutális támadása során 1400 izraeli vesztette életét. A gázai műveletek kezdete óta -palesztin oldalon- több mint 20 ezer civil halt meg.

Hadititkot fecseghetett ki Zelenszkij

Telegram-bejegyzésben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gratulált Ukrajna csapatainak a szárazföldi erők napja alkalmából, amelyet december 12-én ünnepeltek. Az ukrán elnök elmondta, hogy közel 600 ezren szolgálnak a hadsereg különböző területein.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nokiás dobozos Hagyó egykori embere is a Gyurcsány–Karácsony-listán

A nokiás dobozos Hagyó egykori embere is a Gyurcsány–Karácsony-listán

A Karácsony Gergely által vezetett Gyurcsány-listán szerepel az a Czeglédy Gergely is, aki valaha Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes irodavezetője volt. A listán való szerepeltetését sokan furcsának tartják, hiszen a jogerősen is elítélt Hagyó tevékenységéhez Budapest egyik legkorruptabb időszaka kötődik - mutat rá a Magyar Nemzet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!