2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Habony a Rogán-féle helikopterrel menekült el

,

2017. június 17., szombat 08:59, frissítve: szombat 15:55

Helikopterrel menekült el a Liszt Ferenc repülőtérről Habony Árpád a sajtó elől múlt pénteken. A Célpont stábja hiába várta Orbán Viktor tanácsadóját a reptér bejáratánál, amikor Demján Sándor milliárdos üzletember társaságában luxusrepülővel érkezett haza Makaóból. Habony Árpádot ugyanaz a cég vitte el, amelyik Rogán Antalt és családját tavaly októberben egy nyírtassi lakodalomba szállította.

Magánrepülővel érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre múlt pénteken Habony Árpád és Demján Sándor Makaóból. Orbán Viktor tanácsadóját és a milliárdos üzletembert egy Bombardier Global–6000-es gép szállította haza. Egy ilyen kategóriájú magángép bérleti díja óránként 7000 euró, vagyis több mint 2 millió forint. Makaó és Budapest között az út 12 óra.

Az érkezőkre váró kocsik igyekeznek minél közelebb parkolni, a Célpont stábját pedig megpróbálják távol tartani.

„– Ez magánparkoló, és itt nem szabad fotózni engedély nélkül.
– Aha. Hát nem volt kiírva, nem tudtuk…
– Azért mondom, én szólok udvariasan. Mindjárt jön majd a rendőr úr is, éppen keresik a rendőrjárőrt, mert itt tilos fotózni” – hívták fel kollégáink figyelmét.

Érkeztek is a járőrök, semmit sem kérdeztek vagy mérlegeltek, csak kiparancsolták a stábot.

A gépből elsőként Demján Sándor egyik munkatársa lépett ki, aki majdnem 40 éve dolgozik a nagyvállalkozó cégeinél. Utána aztán megjelent maga Demján is, majd pedig Habony Árpád. A nagyvállalkozóról ismert, hogy Ázsiában is üzletel, és Makaón is gyakran megfordul, mivel szenvedélyes pókerjátékos. Úti céljáról azonban ezúttal nem volt bőbeszédű:

„– Demján úr, megkérdezhetjük, hogy milyen ügyben repültek?
– Üzleti, de ennyi.
– És egész pontosan?
– Nem, nem.
– És Habony Árpád miért tartott önökkel?
– Hát ezt tőle kérdezze meg.
– És jól sikerült az üzleti ügy?
– Uram, nem kért tőlem riportot, úgyhogy hagyjon békén.
– Köszönöm.”

Demján Sándor és emberei már rég távoztak a repülőtérről, Habony Árpád viszont sehol sem tűnt fel. Azonban hamarosan egy helikopter hangja hallatszott, a miniszterelnöki tanácsadó légi úton lépett le a sajtó elől. A légiforgalmazási adatok szerint egy Robinson R44-es gépet azonnali hatállyal parancsoltak Ferihegyre.

A későbbiekben az is kiderül, hogy a helikopter pilótája nem számított a ferihegyi kiruccanásra.

A helikopter egyébként ugyanazé a cégé, amelyik tavaly Rogán Antalt és családját szállította egy bulibárós nyírségi lagziba. Pár nappal később mindkét gép a budaörsi hangárban pihent.

A lajstromjelek alapján a gépek tulajdonosa a Fly-Coop Kft. A cég a friss mérlegadatok alapján remek évet zárt tavaly, csaknem ötszörösére nőtt az adózott jövedelme.

A Célpont információi szerint egyébként a történtek kellemetlenül érintik Demján Sándort, a nagyvállalkozótól ugyanis Habony csak egy ingyenfuvart kért. Hogy a miniszterelnöki tanácsadó pontosan milyen céllal járt Makaón, nem tudni, de az tény, hogy Hongkong, a letelepedési kötvények egyik kiemelt központja onnan helikopterrel elérhető. És egy éve Habonyt és éppen aktuális barátnőjét éppen az egyik kötvényforglamazó cég tulajdonosa fizette be egy egymilliós hongkongi helikoptertúrára.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!