Habony a Rogán-féle helikopterrel menekült el

SZP, KK, 2017. június 17., szombat 08:59, frissítve: szombat 15:45
Helikopterrel menekült el a Liszt Ferenc repülőtérről Habony Árpád a sajtó elől múlt pénteken. A Célpont stábja hiába várta Orbán Viktor tanácsadóját a reptér bejáratánál, amikor Demján Sándor milliárdos üzletember társaságában luxusrepülővel érkezett haza Makaóból. Habony Árpádot ugyanaz a cég vitte el, amelyik Rogán Antalt és családját tavaly októberben egy nyírtassi lakodalomba szállította.

Magánrepülővel érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre múlt pénteken Habony Árpád és Demján Sándor Makaóból. Orbán Viktor tanácsadóját és a milliárdos üzletembert egy Bombardier Global–6000-es gép szállította haza. Egy ilyen kategóriájú magángép bérleti díja óránként 7000 euró, vagyis több mint 2 millió forint. Makaó és Budapest között az út 12 óra.

Az érkezőkre váró kocsik igyekeznek minél közelebb parkolni, a Célpont stábját pedig megpróbálják távol tartani.

„– Ez magánparkoló, és itt nem szabad fotózni engedély nélkül.
– Aha. Hát nem volt kiírva, nem tudtuk…
– Azért mondom, én szólok udvariasan. Mindjárt jön majd a rendőr úr is, éppen keresik a rendőrjárőrt, mert itt tilos fotózni” – hívták fel kollégáink figyelmét.

Érkeztek is a járőrök, semmit sem kérdeztek vagy mérlegeltek, csak kiparancsolták a stábot.

A gépből elsőként Demján Sándor egyik munkatársa lépett ki, aki majdnem 40 éve dolgozik a nagyvállalkozó cégeinél. Utána aztán megjelent maga Demján is, majd pedig Habony Árpád. A nagyvállalkozóról ismert, hogy Ázsiában is üzletel, és Makaón is gyakran megfordul, mivel szenvedélyes pókerjátékos. Úti céljáról azonban ezúttal nem volt bőbeszédű:

„– Demján úr, megkérdezhetjük, hogy milyen ügyben repültek?
– Üzleti, de ennyi.
– És egész pontosan?
– Nem, nem.
– És Habony Árpád miért tartott önökkel?
– Hát ezt tőle kérdezze meg.
– És jól sikerült az üzleti ügy?
– Uram, nem kért tőlem riportot, úgyhogy hagyjon békén.
– Köszönöm.”

Demján Sándor és emberei már rég távoztak a repülőtérről, Habony Árpád viszont sehol sem tűnt fel. Azonban hamarosan egy helikopter hangja hallatszott, a miniszterelnöki tanácsadó légi úton lépett le a sajtó elől. A légiforgalmazási adatok szerint egy Robinson R44-es gépet azonnali hatállyal parancsoltak Ferihegyre.

A későbbiekben az is kiderül, hogy a helikopter pilótája nem számított a ferihegyi kiruccanásra.

A helikopter egyébként ugyanazé a cégé, amelyik tavaly Rogán Antalt és családját szállította egy bulibárós nyírségi lagziba. Pár nappal később mindkét gép a budaörsi hangárban pihent.

A lajstromjelek alapján a gépek tulajdonosa a Fly-Coop Kft. A cég a friss mérlegadatok alapján remek évet zárt tavaly, csaknem ötszörösére nőtt az adózott jövedelme.

A Célpont információi szerint egyébként a történtek kellemetlenül érintik Demján Sándort, a nagyvállalkozótól ugyanis Habony csak egy ingyenfuvart kért. Hogy a miniszterelnöki tanácsadó pontosan milyen céllal járt Makaón, nem tudni, de az tény, hogy Hongkong, a letelepedési kötvények egyik kiemelt központja onnan helikopterrel elérhető. És egy éve Habonyt és éppen aktuális barátnőjét éppen az egyik kötvényforglamazó cég tulajdonosa fizette be egy egymilliós hongkongi helikoptertúrára.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés