2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ha valakit most kipécéznek, 0–24-ben megy a zaklatás

2016. szeptember 29., csütörtök 21:40, frissítve: csütörtök 21:49

Az internetes zaklatásról és a biztonságos nethasználatról tartott előadást diákoknak a Telenor. Az országos kampányban több mint 130 iskolában hallgathatják meg előadást. Az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint ha egyre több iskolában elérhetővé válik a széles sávú internet, azzal növelik a diákok esélyegyenlőségét.

A szervezők és a meghívott gyerekek közös szelfijével kezdődött a Telenor biztonságos internetezést hirdető kampánya; egy animációs filmben hívták fel a gyerekek figyelmét arra, hogy az interneten sem szabad bántani másokat. Az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint a versenyképesség mellett éppen az nethasználat kockázatainak tudatosításáért lenne fontos, hogy minden iskolában legyen széles sávú internet.

„Hogyha valaki ma nem használja ezeket az eszközöket, vagy nem jól használja, akkor lemarad. Nem fog megfelelő munkához jutni, nem lesznek jók az eredményei, vagy akár csak a mindennapi életben az ügyeit bonyolultabban tudja intézni” – emelte ki Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Az Apáczai Csere János gimnázium angoltanára arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valakit kipécéznek maguknak a gyerekek, akkor az áldozatnak egy perc nyugta sincs, mert az internet segítségével folyamatosan képesek bántani társukat. „Régen, amikor gyerek voltam, nyolckor elkezdődött a zaklatás, az első óra előtti szünetben, és kettőkor véget ért, mikor hazamentünk az iskolából. Most ez 0–24-ben megy. Könnyű valakinek a fejét belefotosoppolni egy mémbe és elküldeni, mert az vicces” – mutatott rá Prievara Tibor.

A Telenor az egész országban hasonló kampányt tartott az internetes zaklatás ellen. A cégtől 134 iskolába mentek el, és több mint 3000 gyereket értek el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!