2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

„Ha Orbán nem lesz gyáva, szembesítem”

2017. május 5., péntek 13:42, frissítve: péntek 17:09

A miniszterelnök zsarolhatóságáról kérdezte a belügyminisztert írásbeli parlamenti kérdésében Demeter Márta. Az MSZP Orbán mellett Gyurcsány Ferencet is bizottság előtt hallgatná meg. „Ha Orbán nem lesz gyáva, szembesítem a birtokomban lévő információkkal a nemzetbiztonsági bizottság ülésén” – írja Gyurcsány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A minősített adatokba belelát, de nemzetbiztonsági átvilágításon még sohasem esett át a miniszterelnök – ez derül ki Demeter Márta írásbeli kérdésére adott belügyminiszteri válaszból.

A független képviselő szerint ez nemzetbiztonsági kockázatot is felvet. A képviselőnő a hírtévének azt mondta, újabb kérdéseket tesz majd fel Pintér Sándornak, és törvényjavaslatot is benyújt majd arról, hogy bizonyos tisztségek betöltéséhez szükséges legyen a nemzetbiztonsági ellenőrzés.

„Orbán Viktor az egyetlen olyan miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon, és ugye, pontosan ezért kérdeztem a belügyminisztert, hogy mik azok a garanciák, amik biztosítják azt, hogy az ő személyével kapcsolatban nem merül föl biztonsági kockázat. És az alapján, amit leírt a miniszter – ugye semmilyen választ nem adott erre a kérdésre –, annyit csinált, hogy a jelenleg hatályos jogszabályokat sorolta fel, ami fantasztikus, ennek nagyon örülök, nyilván ezeket ismerjük, viszont érdemi választ nem adott, és nem derült ki, hogy mik lehetnének azok a biztosítékok, amik garantálják, hogy a miniszterelnökök személyével kapcsolatban nem merül fel biztonsági kockázat. És ugye, ez egy súlyos nemzetbiztonsági kérdés és nem pedig lojalitásnak a kérdése” – mondta el Demeter.

Gyurcsány Ferenc hetek óta arról beszél a sajtóban, hogy az oroszok zsarolják a magyar kormányfőt. Legutóbb annyi részletet árult el, hogy egy terhelő bankpapírt mutattak meg neki.

– Megteszek mindent, hogy nálam legyenek a papírok.

– És ha meglesznek a papírok?

Akkor nyilvánosságra hozom.

– Tehát akkor nincsenek papírok?

Megteszek mindent, hogy nálam legyenek a papírok.

– Van információ ezeknek a papíroknak a létezéséről, csak még nincs elérhető helyen?

Biztosan van, aki el tudja érni természetesen, az ma nem én vagyok.

– De az információ önnél van, hogy ezek a papírok a dokumentumok léteznek?

Nemcsak hogy léteznek, hanem azt is tudom, mi van bennük. Olyan adatok és információk, amelyek alátámasztják a korábbi szóbeli közlést, miszerint a Fidesz és a Fidesz párt elnöke, Orbán Viktor tisztességtelen és törvénytelen pénzügyi tranzakciókban vett rész.

Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatását kezdeményezi az MSZP. Tóth Bertalan frakcióvezető szerint a Demokratikus Koalíció elnökének bizonyítania kell az általa felhozott vádakat, miszerint a kormányfőt titkos információkkal zsarolja az orosz állam. Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke már a testület következő ülésére meghívja a jelenlegi és a volt miniszterelnököt, de mint mondta: a polgári és katonai nemzetbiztonsági szolgálatoktól is magyarázatot várnak.

„Ha Orbán nem lesz gyáva...”

„Ha Orbán nem lesz gyáva, szembesítem a birtokomban lévő információkkal a nemzetbiztonsági bizottság ülésén” – írja Gyurcsány Ferenc szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.  Mint a kommünikében olvasható, két forgatókönyvet tart lehetségesnek a volt miniszterelnök. Az egyik, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnök megjelenik, akkor ő is ott lesz és szembesíti majd a birtokában lévő információkkal, így a biztosság tagjai is megismerhetik ezeket. A másik Gyurcsány szerint az, hogy ha nem megy el Orbán, akkor ő is távol marad, de ettől  függetlenül minden birtokában lévő információt, személyesen és hivatalosan átad személyesen a nemzetbiztonsági bizottság elnökének, Molnár Zsoltnak.

„Mi egyrészt azt szeretnénk, ha a volt miniszterelnök ezeket az állításait bizonyítaná, ugyanis ha ez bizonyítást nyer, akkor Magyarország szuverenitása veszélyben van, mert a miniszterelnök zsarolható, ennek súlyos nemzetbiztonsági következményei is lehetnek” – véli az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan.

Kérdésnek álcázott rágalmazásnak tartja a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Demeter Márta miniszterelnöknek feltett írásbeli kérdését. A független képviselőnő arról is faggatta volna Orbán Viktort, hogy részesül-e közvetve vagy közvetlenül a letelepedési kötvény több mint százmilliárd forintos bevételéből. A miniszterelnök helyett Dömötör Csaba válaszolt, aki szerint a beadvány újabb bizonyíték arra, hogy a baloldali pártok, illetve az onnan kilépők alaptalan lejárató akciókkal készülnek a választási kampányra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!