2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Zsarolás és riogatás – itt a kampányhajrá

,

2016. szeptember 28., szerda 15:05, frissítve: szerda 15:45

Könnyebben juthat pályázati pénzhez Győrújfalu, ha a lakók jó helyre teszik az X-et vasárnap – a polgármester szerint.

Tovább emelik a tétet a település-vezetők a népszavazási kampány-hajrában: Győrújfalu polgármestere egy szórólapon azt terjeszti, hogy a "nem" szavazatokkal a település több fejlesztési pénzhez juthat.  Kósa Lajos pedig egyenesen a debreceni menekülttábor újranyitásáról beszél.

A hét elején került a győrújfaluiak postaládáiba az a szórólap, amelyben az áll: a település vezetője pályázataik sikerességét és a település lobbierejét az október 2-i népszavazáson való magas részvétellel részvétel erősítené.

„Úgy gondolom, hogy Győrújfalu község érdekeit az szolgálja, ha minél többen el fogunk menni és nemmel fogunk szavazni. Itt most kapunk majd egy jelzést, én abból a jelzésből fogok lehetőleg minél többet kifőzni Újfalu javára, Újfalu érdekeit szem előtt tartva” - mondta Nagy Imre Attila, Győrújfalu polgármestere.

A DK nyílt zsarolásnak tartja, hogy az uniós fejlesztési pénzeket azon az elven osszák el, hogy hol mennyien és hogyan szavaznak, ezért az EU csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordulnak.

„Ez nemcsak a demokratikus jogállam működésével ellentétes, hanem homlokegyenest megy szembe azzal, amit uniós szabályoknak tekintünk, amire egyébként Magyarország szerződésben vállalt kötelezettséget. Éppen ezért a Demokratikus Koalíció ez ügyben az Európai Unió csalás elleni hivatalához fordul” – mondta el a Hír TV-nek Varju László, a párt alelnöke.

Debrecenben a befogadó állomás tavaly zárt be. A város vezetője szerdán a bezárt tábor kapujánál, annak újranyitását is belengetve kampányolt a nemek mellett.

„Ennek megfelelően utasítjuk el a kötelező betelepítési kvótát és még annak a gondolatát is, hogy bárkiben megfogalmazódjon, hogy a debreceni menekülttábort esetleg a menekültek kötelező szétosztásának következményeképpen újra meg kelljen nyitni” – nyilatkozta Papp László polgármester.

Pécs fideszes polgármestere a kilencvenes évek délszláv menekültáradatát és a mostani migrációs válságot állította szembe. Páva Zsolt szerint a horvátok és bosnyák a háború végeztével hazatértek, ám a mostani áradatnak nem látni a végét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!