2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Ismét meghallgatták Gyurcsányt + Videó

Újabb ügyben hallgatták meg tanúként Gyurcsány Ferencet. A volt miniszterelnök az Advertum Kft. hitelfelvételéhez nyújtott állami kezességvállalás miatt tett vallomást. A cég még 2008-ban hitelből törlesztette volna a labdarúgóliga adósságait. A kezességvállalásról annak ellenére döntött a Veres János vezette Pénzügyminisztérium, hogy a tulajdonosok ellen több eljárás is folyt.

Nem szereti a focit Veres János volt pénzügyminiszter – legalábbis 2008-ban ezt mondta. A nyíregyházi székhelyű Advertum Kft. azonban még az ő pénzügyminisztersége alatt kapott állami kezességvállalást egy olyan ötmilliárdos hitelre, amelyből egy államnak járó tartozást fizettek volna ki. A labdarúgóliga akkoriban nagyjából hárommilliárddal tartozott az adóhatóságnak. Az Advertum ezt a marketingjogokért cserébe rendezte volna, a maradékból pedig egy országos médiabirodalom kiépítését tervezte. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz kezdettől fogva ellenezte a terveket.

„Nyilvánvalóan ennek csak egy célja lehet, az, hogy a következő választásokon a kisebbségi kormányt képező MSZP képviselőjelöltjeinek a kampányát segítse” – vélekedett akkoriban Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő.


Az állami garanciavállalást nem pályáztatták meg, a szabolcsi cég tulajdonosai ellen ráadásul több adóhatósági és bírósági eljárás is zajlott. Az Advertum végül mégsem kapta meg a milliárdokat. Az ügylet mögül 2009 májusában a Bajnai-kormány kihátrált a gazdasági válságra hivatkozva. A cég emiatt kártérítési pert indított, a bíróság szerdán tanúként hallgatta meg az ügyben Gyurcsány Ferencet.

„Három–négy kérdése volt tegnap az Advertum képviselőjének, ők a pénz szeretnék a magyar költségvetésből, én azokra válaszoltam” – fogalmazott a Gyurcsány Ferenc a Hír Televíziónak.

A volt miniszterelnök is elismerte, hogy az Advertum-ügy hasonlít a sukorói ingatlanpanamához, ahol az állami támogatás ellenére szintén nem épült semmi. Abban az ügyben Gyurcsány gyanúsított lett. „Hasonlóságot, hát nem tudom, milyen módon láthatnék, hacsak nem arra gondol, hogy a sukorói befektetők hasonló logikával fordulnak a magyar államhoz, hogy térítsék meg káraikat, elmaradt hasznukat” – mondta a Demokratikus Koalíció elnöke.

A Hír Televízió információi szerint az Advertum-ügyben volt államtitkárokat is meghallgattak már, és tervezik Bajnai Gordon tanúkénti megidézését is a bíróságra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt felhívása + videó

Bayer Zsolt felhívása + videó

A műsorvezető, publicista a HírTV képernyőjén keresztül a Bayer show-ban mondta el, hogy miért lesz fontos a jűlius elsejei Békemenet, hogy miért kell ott lenni és miért kell kiállni Európa mellett. Szerinte meg kell mutatni, hogy mi vagyunk a normalitás, sőt, hogy mi vagyunk az az Európa, amelyet érdemes és lehet szeretni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!