2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Gyurcsány volt sógora: hazugság az egész + Videó

Törzsanyagként használta fel rokona szakdolgozatát Gyurcsány Ferenc saját diplomamunkájához – ez állapítható meg a Célpont által megszerzett bírálatból. Gyurcsányt cáfolja a volt feleség családja is: sosem voltak a házban borászati prospektusok, beszámolók, csak a volt sógor szakdolgozata.

Gyurcsány Ferenc tegnapi Facebook-bejegyzésében azt állította, 1984-ben azért a Balaton-felvidék szőlészetéről és borászatáról írt szakdolgozatot, mert akkori felesége szüleinek balatonfüredi családi házában sok anyagot talált a környék szőlészetéről és borászatáról. A Célpontnak Gyurcsány Ferenc volt sógora azt mondta, a család sohasem foglalkozott sem szőlészettel, sem borászattal, ezért soha nem volt a házban semmilyen – Gyurcsány Ferenc által említett – prospektus vagy beszámoló.

„Hazugság az egész, mert nem voltak szakkönyvek, nem volt se szőlőnk, semmink. Azt, hogy én ebből írtam, az egy dolog, de hogy ott egy darab szakanyagot nem talált hozzá, az biztos. Sem szőlészettel, sem borászattal kapcsolatban. Nem találhatott, mert a család nem foglalkozott vele. Az, hogy én ebből írtam, az egy dolog, de ahhoz még anyagot sem találhatott ott, mert azt én nem ott írtam. Én akkor már nem is otthon laktam. Anyámnak egy példányt adtam belőle. Az ott volt a családi házban, a polcon. Az összes többi hazugság” – jelentette ki a Célpontnak Gyurcsány Ferenc volt sógora, Rozs Szabolcs.

Gyurcsány nem emlékszik pontosan, milyen forrásokból dolgozott, de szerinte ha olvasta a sógora dolgozatát, akkor biztos felhasználta. A Célpont birtokába került szakdolgozati bírálat alapján egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferenc sógora diplomamunkáját használta fel törzsanyagként.

A Célpont különkiadásában 19:30-kor bemutatjuk azt a szakdolgozati bírálatot, amely egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány Ferenc és volt sógora diplomamunkájában számos egyező rész volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!