2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szolgának születtek 03:00

Belföld

Gyurcsány pénzt kért a nyugdíjasoktól performance-áért

Egy vizitdíjnyi összegért tartott Gyurcsány Ferenc politikai előadást a nyugdíjasoknak Kecskeméten. A jelenléti ív kitöltése után ugyanis 300 forintos úgynevezett költségvetési hozzájárulást kértek a DK-sok, így több tízezer forint gyűlhetett össze. A milliárdos volt miniszterelnök ismét baloldali összefogást sürgetett a rendezvényen.

Adománygyűjtő doboz is volt a Demokratikus Koalíció kecskeméti rendezvényén. Gyurcsány Ferenc fellépéséért egy vizitdíjnyi összeget kértek a többségében nyugdíjasokból álló hallgatóságtól. A pártelnök a könyvét is reklámozta a rendezvényen.

„Mi a maguk forintjaiból tartjuk el ezt a pártot. Nem tudom, ma kellett fizetniük, hogy bejöttek? A jó Isten tartsa meg önöket, jó szokásukat. Mindenütt elmondom, hogy nem tudok elég hálás lenni, hogy megveszik az én könyveimet, no nem azért, mert ezek olyan jó könyvek, mert egyébként valóban elképesztően jó könyvek. Nézzék meg, milyen helyes vagyok rajta” – mondta Gyurcsány Ferenc.

A pártvezér leginkább a baloldali összefogásról beszélt, de most megvédte az MSZP és az Együtt–PM Szövetség vezetőjét. „Ha nem akarnak nekem rosszat, akkor ne bántsák Bajnait és Mesterházyt, ennél kevesebb is elegendő, hogy holnap bennünket citáljanak a jobboldali sajtóban.”


A DK elnöke ismét kiállt amellett, hogy közös miniszterelnök-jelölt és körzetenként egy baloldali induló kell a tavaszi választásokon. „Ha az ellenzéki pártvezetők kellően felelősek, kellően észnél vannak, akkor a minimálprogramban, hogy minden választókerületben legalább egy jelölt legyen, abban megállapodnak. Mi ebben korrektek leszünk a DK-val. A képviselőjelöltek, amikor elvállalták a képviselő-jelöltségüket, aláírtak egy olyan papírt, hogy ha van megállapodás a pártok között, akkor ők tudomásul veszik, hogy valakinek vissza kell lépni, és tisztességes emberek, meg fogják tenni. Hogy lehet-e ennél szélesebb körű, valóban teljes politikai egységet létrehozni, azt én nagyon remélem, de ez aztán tényleg nem rajtunk múlik” – fogalmazott a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a kormány gazdaságpolitikáját is bírálta, de saját programjáról nem árult el részleteket a kétórás rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

A balliberális sajtó azon pörög, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója nem hívta fel a nemzet színészánek választott, Kulka Jánost. A téma kapcsán Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára volt a Napi aktuális vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!