2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gyurcsány-pártiak kíséretében tiltakozott egy apuka

2016. május 30., hétfő 21:00

Tucatnyi DK-s tüntető kísérte azt a székesfehérvári apukát, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumánál tiltakozott a helyi Vízivárosi Általános Iskola bezárása ellen.

Farkas Roland egy petíciót adott át a szaktárca képviselőjének, melyben azt kéri, hogy ne zárassák be az intézményt. A köznevelési törvény szerint 23 fős átlag osztálylétszámmal lehetséges a gazdaságos működtetés, de az iskolába osztályonként átlagosan csak 17-en járnak. Az elmúlt hetekben már többször tiltakoztak szülők és diákok a megszűnés miatt, azonban sajtóhírek szerint csak összevonják az iskolát a szomszédos, szintén létszámhiánnyal küzdő intézménnyel.

„Kaptunk egy tájékoztatást egy rendkívüli szülői értekezleten egy-másfél hónappal ezelőtt, tervekkel, illetve javaslattal, hogy milyen célból és mit akarnak az intézményünkkel. Onnantól kezdve már mentek szóbeszédek, hogy ez lesz meg az lesz. Kaptunk ígéretet is, amiből nem tudjuk, hogy mi lesz. Ez majd szeptember 1-jén kiderül, attól függ, hogy a miniszter úr, hogy dönt ezzel a petícióval kapcsolatban, illetve azzal, hogy a mi akaratunkkal mi legyen, szeretnénk az intézményünkben maradni” – mondta Farkas Roland.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!