2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Gyurcsány: A lényeg, hogy lopjunk

,

2015. november 28., szombat 17:00, frissítve: szombat 17:31

Kormányalakításra készül a Gyurcsány-párt. A volt miniszterelnök arról beszélt a Demokratikus Koalíció pártaktíváján, hogy 2018-ban a DK a baloldali ellenzék vezető erejeként venné át a hatalmat Orbán Viktortól. Az ellenzéki párt jövő év elején nemzeti konzultációt indít a programjáról. Az októberben publikált vitairatában Gyurcsány Ferenc egyébként még arról értekezett, hogy a baloldali pártokat az MSZP-nek kell összefogásra bírnia, mert jelenleg a szocialisták támogatottsága a legnagyobb.

Egy budapesti szállodában gyűltek össze a Demokratikus Koalíció választókerületi elnökei. Gyurcsány Ferenc szerint a második és a harmadik Orbán-kormány korruptabb az elődeinél. „A korrupció a rendszer önfenntartó erejévé vált, a lényege. Korábban elloptak ezt meg azt. Most ellopták a törvényhozást, törvényes lett a lopás. A földé, a trafiké, a bánat tudja micsodáé. A lényeg, hogy lopjunk” – mondta a DK elnöke.

Orbán Viktorral a magyar baloldal nem egyezhet ki – hangoztatta ismét a volt miniszterelnök. „Belebújtok-e újra Kádár langyos köpönyegébe, orbáni átszabásban – pocsékul áll neki –, vagy azt mondjátok, hogy élünk normális európai életet? Ez a kérdés. Nem akarom, hogy olcsójánosok maradjunk” – tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéki politikus feltett még egy kérdést. „Mi fog történni Magyarországgal a következő években és mi fog történni akkor, ha vége lesz ennek az átkozott rezsimnek?” – így Gyurcsány.

A választ Gyurcsány Ferenc az emberektől várja, a DK februárig meghirdeti a kormányváltás programját, majd arról saját nemzeti konzultációt indít.

A volt miniszterelnök azt mondta, hogy a DK nemzeti konzultációja abban különbözik majd a kormányétól, hogy nem sugallja a helyes válaszokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!