2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Gyurcsány: Matolcsy György egy bűnöző

2016. május 2., hétfő 21:35

Bűnözők rezidenciájaként emlegette a Magyar Nemzeti Bankot az egyik szocialista politikus a parlamentben. Gyurcsány Ferenc sem maradt el Korózs Lajostól – a volt miniszterelnöknek is akadt egy erős mondata, csak neki az Országház falain kívül.

Az Észak-dunántúli Bányavagyon-hasznosító Zrt. termébe hirdette meg veszprémi lakossági fórumát a Demokratikus Koalíció. A DK helyi elnöke azt mondta, hogy nagyobb helyiségre nem futotta. „Az a célunk, hogy 2018-ra, a kampányidőszakra már a színháztermeket is meg tudjuk egy-egy ilyen fórumra tölteni” – mondta Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció veszprémi elnöke.

A hallgatóság nem hagyta szó nélkül a jegybanki alapítványok pénzköltéseit. „Önnek mi a véleménye, hogy amikor megszavazták egyáltalán a forintosítást, akkor tudták a képviselők, hogy tulajdonképpen a Matolcsy a mi ellopott pénzünkből alapítványokat csinál és osztogatja?” – tette fel a kérdést egy néző.

Gyurcsány Ferenc válaszában nem válogatta meg szavait. „Nem lelem jó kedvemet abban, hogy azt kell mondjam, szerintem a jegybank elnöke bűnöző, de azt gondolom, bűnöző. De a végső ítéletet nem nekem kell kimondani” – fogalmazott.

A volt miniszterelnök szerint az oktatásban és az egészségügyben van szükség a legnagyobb változtatásokra. „Az oktatás világában mutatja meg magát leginkább az elutasítás, abban a világban, ahol a miniszterelnök a saját szája íze szerint alakította át a köz- és felsőoktatást. Ott, ahol kellett volna cselekedni, az egészségügy területén, ott meg béna maradt. Ott meg azért van egy csomó probléma” – tette hozzá Gyurcsány Ferenc, aki szerint 2018-nak az összefogásról kell szólnia.

A DK elnöke szerint a baloldali pártoknak – akár a jobboldali ellenzékkel is együttműködve – lehet csak annyi erejük, hogy leváltsák az Orbán-kormányt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!