2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:30

Belföld

Gyurcsány ingatlanadót is kivetne

Ingatlanadót is bevezetne kormányra kerülése esetén Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök az utóbbi napokban megszorításokat, adóemelést és a rezsicsökkentés megszüntetését is kilátásba helyezte. A Fidesz szerint a baloldali összefogás az adóemeléssel, a családi adórendszer átalakításával és a rezsicsökkentés visszavonásával egy átlagos keresettel rendelkező kétgyermekes családtól havonta körülbelül 95 ezer forintot venne el.

Tüntetők várták csütörtökön Gyurcsány Ferencet egy szegedi könyvesbolt előtt. A Demokratikus Koalíció elnöke a szakácskönyvét dedikálta, majd a tervezett megszorításokról azt mondta, nemcsak az adóemelésben és a rezsicsökkentés megszüntetésében gondolkodnak, hanem az ingatlanadót is bevezetnék. „Mi azt szoktuk mondani, hogy akik magyar viszonylatban gazdagnak számítanak, ezt 50-100 millió forintra tesszük mi, akinek ilyen értékű háza, lakása van, az nem egy átlagos ember, nekik azt kell mondani, hogy fizessetek fél százalékot a vagyonotok után, például az szerintem tisztességes, normális, mert a vagyon kötelez” – vélekedett Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnököt pénteken annál a mezőtúri kórháznál is demonstrálók fogadták, amelyet 2007-ben éppen a Gyurcsány-kormány akart bezárni. A DK elnöke itt is a lehetséges megszorításokról beszélt. „Ha reményeim szerint kormányra kerülünk, akkor fogunk adni egy tiszta képet a költségvetésről. Hozzáteszem, nem én, hanem szakértők mondják, hogy van 150-200 milliárd forintnyi eltérés, többletköltés, kevesebb bevétel, és akkor le kell ülni az országgal, a munkaadókkal, munkavállalókkal, önkormányzatokkal, hogy hölgyeim és uraim, ezt hagyták itt ránk. Mit csináljunk? Hol lehet bevételt növelni, vagy hol lehet kevesebbet költeni. Ez a normális.”

Fidesz: A baloldal a családokat sújtaná

„Hazugság az, hogy a vagyonosoktól akarják behajtani a pénzt, régen sem a vagyonosok jártak rosszul.” A Fidesz szerint a baloldali összefogás megszorításai ugyanúgy a bérből és fizetésből élő családokat sújtanák, mint 2010-előtt. Selmeczi Gabriella emlékeztetett, akkor is adót emeltek, elvették az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, háromszorosára emelték a gáz és kétszeresére az áram árát. „Rögeszmésen adókulcsot akarnak emelni, támadják a családi adórendszert és a rezsicsökkentést. Csak ennek a három intézkedésnek az eltörlésével számításaink szerint egy átlagos keresettel rendelkező kétgyermekes családnál havonta körülbelül 95 ezer forintot vennének el” – mondta Selmeczi Gabriella.

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta, Gyurcsányék a minimálbér fölötti, átlagos jövedelemmel rendelkezők fizetését csökkentenék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!