2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Gyurcsány évet értékelt: a baloldal megúszta, a Fidesz kapott rendesen

2016. január 23., szombat 21:00

A menekültválság, a földprivatizáció és Orbán Viktor környezetének meggazdagodása is szóba került Gyurcsány Ferenc évértékelőjén. A volt miniszterelnök tizenkettedik alkalommal mondta el véleményét az elmúlt esztendőről. A DK elnöke ezúttal megkímélte baloldali ellenfeleit, helyettük csak a kormányt kritizálta. Gyurcsány a tavaly említett előre hozott választás lehetőségét idén már nem pedzegette.

Volt és jelenlegi politikusok, szimpatizánsok, köztük sok ismert ember gyűlt össze Gyurcsány Ferenc tizenkettedik évértékelő beszédére egy fővárosi szállodában.

A volt miniszterelnök tavaly még előre hozott választást remélt, most erről nem beszélt. Helyette a Fidesz körüli korrupciót emlegette, nem maradt ki Mészáros Lőrinc sem. „Ez az ember nagyjából amíg ez az évértékelő tartani fog, többet fog kiszámlázni a magyar kormánynak, mint amit egy nemrég kezdett orvos egész évben megkeres” – mondta a volt miniszterelnök.

A most zajló földprivatizációt Gyurcsány Ferenc a rendszerváltozás utáni legnagyobb és legkorruptabb magánosításnak nevezte. „Az elmúlt héten merült fel a nemzeti italboltok ötlete, az elmúlt héten merült fel a sorkatonaság ötlete, az elmúlt héten merült fel a 65 éven felüliek utazási kedvezményének eltörlése. Ez az elmúlt egy hét termése. Jó hetük volt a fideszeseknek. Hát persze, úgymond cáfolták és tagadták. Óvatosságra intek mindenkit: időnként azt gondolom, hogy az se igaz, amit kérdeznek ezek a fiúk. De ha nem akarom beérni ilyen, elég bárgyú retorikai fordulattal, akkor azt kell, hogy mondjam: tagadták az egykulcsos adót? Tagadták azt is. Hogyne. Tagadták, hogy a kettős állampolgároknak szavazati jogot adnának? Tagadták” – fogalmazott.

Azt a DK elnöke is elismerte, hogy 2015 a menekültválság éve volt. Szerinte míg Orbán Viktor azon a szélsőséges véleményen van, hogy senkit sem szabad beengedni, addig az ellenzéki oldal nem a másik végletet képviseli, ő sem gondolja azt, hogy mindenkit be kellene ereszteni. „Úgy gondoljuk, hogy a biztonság garantálása mellett korlátozott, ellenőrzött, szabályozott módon Magyarország igenis nemcsak hogy képes befogadni messziről jött embereket, de jól is járna nagyon sokakkal. Hosszú a listája azoknak a szakmáknak, kérem szépen, ahol ma már nincs elég emberünk. Az akadályozza meg a magyar teljesítményt, a növekedést, hogy nincs elég… taxisofőr van elég, úgy láttam itt a héten, de mondjuk nincsen elegendő kamionsofőr.”

Jövőbeli terveiről Gyurcsány Ferenc azt mondta: februárban Sokak Magyarországa címmel mutatja be programját. A volt kormányfő szerint az ország rendbetételét az oktatás, a kultúra és a művészet világával kell kezdeni, ezeket pedig az egészségügynek kell követnie.

A csaknem egyórás évértékelő a Himnusz közös eléneklésével ért véget.

Reagált a Fidesz

Gyurcsány Ferenc először a privatizáción keresett kilencszázmillióját és a fillérekért megvásárolt balatonőszödi üdülőt adja vissza – reagált a Fidesz a volt miniszterelnök évértékelőjére. A kormánypárt közleményében azt is írta, ha a „Brüsszelből fizetett” Gyurcsány Ferencen múlna, itt is Brüsszel bevándorláspárti politikája valósulna meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!