2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Gyomorszájon vágták a Hír TV munkatársát az ORÖ-közgyűlésen

,

2015. november 10., kedd 10:15, frissítve: szerda 09:37

A Hír TV technikusára támadt hétfőn az egyik küldött az Országos Roma Önkormányzat mohácsi közgyűlésén. A nő azt kifogásolta, hogy tudósítunk az eseményről, ezért először a kamera felé ütött, majd gyomorszájon vágta kollégánkat. A roma szervezet ülését ezt megelőzően félbeszakították.

Nem tartott sokáig a jó hangulat az Országos Roma Önkormányzat mohácsi ülésén. A szervezet elnöke az ülésen az önkormányzat előtt álló feladatokról kezdett beszélni: „Fátylat kell borítani a múltra teljesen, új gondolkodással kell azokat a forrásokat használni, amivel előrelépést tudunk biztosítani mindazoknak, akik ezt várják” – kezdte Hegedüs István.

Az ORÖ-elnök beszédét néhány perc után bekiabálásokkal szakították meg: „Hagyjuk ezeket a lózungokat, itt mind a 45 ember dolgozni akar, aki utazik több száz kilométert. Az elnök úr szégyellje magát. […] Mondom még egyszer… többszöri kérés ellenére Mohácsra rakja a közgyűléseket…” – reklamált az egyik képviselő.

Az elnök sem maradt ki a szócsatából: „Ne tessék engem korlátozni, egyelőre az ülést még én vezetem” – reagált Hegedüs. Az ülést végül nem folytatták: „Harminc perc szünetet rendelek el” – mondta az elnök.

A vita viszont nem csillapodott. Az egyik küldött rátámadt a Hír TV stábjára. A képviselők egy része végül távozott az ülésről, így sem a kétes táblagépbeszerzésekről, sem a Híd a munka világába programmal összefüggő visszaélésekről nem tudtak tárgyalni a képviselők.

A Roma Polgári Tömörülés elnöke szerint válságban van a roma önkormányzat. „A jelenlegi elnökségnek olyan megszorítócsomagot kellett volna benyújtani, ami stabilizálja a működést. Ez a jelenlegi garnitúrával képtelenség, nem lesz béke az Országos Roma Önkormányzatban” – nyilatkozta Makai József.

A Lungo Drom elnöke szerint a jelenlegi elnök több törvénytelenséget követett el. „Sorozatosan félrevezeti a képviselőket az elnök, és Czibere államtitkár úrra hivatkozva beszél olyan pénzekről, amelyek nem léteznek. Fedezetlen vállalásokat tesz a képviselők irányába, és megpróbálja ellehetetleníteni a munkát, hogy órák hosszat várni kell a képviselőknek” – mondta Berényi László.

Arról, hogy a közgyűlés döntései jogszerűek, várhatóan a megyei kormányhivatal dönt majd.

A cigány önkormányzaton belül azóta nagy a feszültség, hogy a testület egykori elnöke, a miniszterelnöki biztos Farkas Flórián nem tud elszámolni a Híd a munka világába roma felzárkóztató program pénzköltéseivel. A projektre összesen 5 milliárd forint állt rendelkezésre, s kiderült, hogy a pénzből egyebek között havi félmillióért béreltek Opel Corsákat, és több tízmillióért vásároltak irodabútorokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!