2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Vádemelési javaslat a dunaföldvári gyilkosság ügyében

2016. október 28., péntek 09:57, frissítve: péntek 10:21

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást a dunaföldvári emberölés ügyében. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást három dunaújvárosi férfi ellen.

A nyomozás adatai alapján a dunaújvárosi G. A. 2013. május 1-jén a hajnali órákban bántalmazott egy 42 éves férfit dunaföldvári otthonában, aki ennek következtében életét vesztette. Az elkövető két társa, Sz. J. és G. R. segítségével a bántalmazott áldozat holttestét Dunaújvárosba szállította, ahol egy lakóház pincéjében elrejtették.

A rendőrök az eltűnt férfi holttestét 2016. február 14-én a dunaújvárosi ház pincéjében megtalálták. Az elkövetők a holttestet a pince hátsó részén lebetonozták és lefalazták. A nyomozók az eljárás adatai alapján őrizetbe vettek, majd gyanúsítottként hallgattak ki három dunaújvárosi férfit. A bíróság mindhárom gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait 2016. október 26-án G. A. vonatkozásában emberölés bűntett, kifosztás bűntett, magánlaksértés bűntett, Sz. J. vonatkozásában bűnpártolás bűntett, orgazdaság vétség, G. R. vonatkozásában bűnpártolás bűntett megállapításával vádemelési javaslattal átadták a Tolna Megyei Főügyészségnek.

(Forrás: Police.hu)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!