Gyilkosság a Hajógyárin: élve dobták a Dunába

PR, LM, 2012. július 27., péntek 12:30, frissítve: péntek 15:26
Elfogták a Hajógyári-szigeten eltűnt fiatalember feltételezett gyilkosait – jelentette be a rendőrség. A vélt elkövetők élve dobhatták a fiút a Dunába.
Egy hatfős külön nyomozócsoport vizsgálja a Hajógyári-szigeten és környékén történt három halálesetet és egy eltűnési ügyet. Korábban közigazgatási eljárás folyt ezekben az esetekben, de most emberölés miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Elfogták a Hajógyári-szigeten eltűnt fiatalember feltételezett gyilkosait. A két gyanúsított biztonsági őrként dolgozott V. László egyik szórakozóhelyén. A rendőrség hat hét alatt fogta el a 24 és 32 éves feltételezett elkövetőket – jelentette a Hír TV. A két férfira csütörtökön hajnalban csaptak le a rendőrök. A két gyanúsított tagad. A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese azt mondta, ezzel az elfogással még csak „az első dominó dőlt el”; azt gondolják, hogy a gyanúsítottaknak még lehetnek szabadlábon lévő cinkostársaik.

Fülöp Valter pénteki sajtótájékoztatóján utalt arra, hogy 2011. december 3-án egy hozzátartozója talált rá a vízbe fulladt áldozatra. Az ezredes közlése szerint később bebizonyosodott, hogy a fiatalember önmagától nem kerülhetett a vízbe, valakik belökték. Hangsúlyozta, az elmúlt hat hétben az életvédelmi osztály 12 nyomozója 2248 órában dolgozott azon, hogy felfedjék az elkövetők kilétét, és bizonyítsák, hogy ők követték el a gyilkosságot – számolt be az MTI.

Már a szórakozóhelyen bántalmazták

A nyomozók szerint a tavaly december 3-ai végzetes estén a gyanúsítottak már a szórakozóhelyen megalázták és bántalmazták a 21 éves fiút. Később a szórakozóhely előtt tovább ütötték-verték – állította több szemtanú. A rendőrség szerint a két férfi a nyomokat akarta eltüntetni, amikor a feltételezhetően eszméletlenre vert áldozatot a Dunába dobták. A fiatalember ekkor még élt, mivel az orvosszakértői vizsgálat szerint halálát fulladás okozta.

A hatóságok elmondása szerint azt nem vizsgálják, hogy az éjszaka császáraként emlegetett, a rendőrségi korrupciós ügy miatt előzetesben ülő V. Lászlónak köze lenne a gyilkossághoz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hajógyári-szigetről 2006. február 12-én eltűnt Strehó Gergely és a 2006. június 3-án ugyancsak onnan eltűnt Rajnay Zoltán ügyében szintén tovább folytatja a büntetőeljárást.

Más-más büntetés-végrehajtási intézményben helyezték el az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült V. Lászlót és azt a három volt főtisztet, akiket a rendőrségi vesztegetési botrány kapcsán az elmúlt hónapban helyeztek előzetes letartóztatásba – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudják, az intézkedés összefügg a lapinformációk szerint titkosszolgálati kapcsolatai miatt is vizsgált Portik Tamás és társai őrizetbe vételével.

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet. A közelmúltban a katasztrófavédelem emberei tartottak ellenőrzést Budapesten, amely több szórakozóhely bezárásához vezetett. A razziák következtében a Hajógyári-szigeten is több diszkónak lehúzták a rolóját. A szórakozóhelyek V. Lászlóhoz köthetők. Az egyik bulvárlap szerint egy korábbi bombariadó alkalmával poloskázták be a területet.


Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés