2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gyilkolt a fideszes önkormányzati képviselő?

, Hír TV

2016. február 12., péntek 17:57, frissítve: péntek 18:03

Egy fideszes dunaújvárosi önkormányzati képviselőt, Gál Rolandot és társát gyanúsítják egy két évvel ezelőtti gyilkossággal.

Dunaföldvári otthonából 2013. május elsején tűnt el Molnár Antal súlyosan cukorbeteg vállalkozó. Ügyében ez év január elején rendelt el nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés alapos gyanúja miatt. A rendőrség három napja keresi a vállalkozó holttestét az egyik dunaújvárosi ház pincéjében – számolt be munkatársunk. A rendőrség a családi ház bejáratát elzárta, az udvaron pedig egy helyszínelő sátrat állított föl. A szomszédok elmondása szerint a házban egy idős nő lakott, akinek a férjét Gálnak hívták, vagyis a gyilkossággal gyanúsított Gál Rolandot – feltehetően egyik rokona lakhatott a házban.

A kormánypárt felfüggesztette Gál Roland tagságát. „Gál Roland tagságát felfüggesztettük, mihelyt bírói döntés van, és a bírói döntés elítélő, akkor a felfüggesztést véglegesítjük, tehát semmi közünk ilyen értelemben ettől a pillanattól hozzá, de ez minden ilyen esetben így van” – szögezte le Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Gál a Fidesz dunaújvárosi önkormányzati képviselője, aki egyébként korábban a közbiztonsági társadalmi kapcsolatok bizottságának az elnöke és a helyi Fidelitas vezetője volt.

A Demokratikus Koalíció szóvivője úgy tudja, hogy betonba öntve találták meg a dunaújvárosi vállalkozó holttestét. Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy a DK előtt nem ismeretlen a fideszes Gál Roland neve, mert 2006-ban rátámadt az ellenzéki párt egyik képviselőjére, és egy vödör plakátragasztót öntött a nyakába.

„Egy agresszív, most gyilkossággal gyanúsított emberre bízta a Fidesz dunaújvárosi közbiztonságot. És hogy még faramucibb legyen a helyzet, ugyanez a Gál Roland ennek a bizottságnak a vezetőjeként időnként kitüntetéseket adott át a rendőröknek, hogy milyen jól vigyáznak a város közbiztonságára” – közölte Gréczy Zsolt DK-szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!