2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Gyárfás örül az előkerült hangfelvételeknek

Örül annak Gyárfás Tamás, hogy újabb hangfelvételek kerültek elő a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben. A volt sportvezető a Hír TV-nek exkluzív interjúban elmondta, hogy a médiából értesült az újabb bizonyítékokról. Hangsúlyozta: reméli, hogy ezzel végre tisztázódni fog a neve. Hozzátette: a rendőrség minél többet tud, annál tisztább képet lát majd a nyilvánosság is.

  • Gyárfás örül az előkerült hangfelvételeknek

A Farkasréti temető egyik síremlékében találhatták meg a nyomozók azokat a teljes hangfelvételeket, amelyek a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között lezajlott beszélgetéseket rögzítik. Erről a Magyar Idők értesült. A lap szerint a temetőből előkerült hangfelvételek a több mint 20 év alatt vélhetően Portik vagy emberei által rögzített, kisteherautónyi hangfelvétel részei voltak eredetileg, ám tavaly különválogatták a Gyárfással folytatott beszélgetéseket a többitől, vélhetően azért, hogy megzsarolják vele az üzletembert. A volt sportvezetőt telefonon érte utol a Hír TV, aki örül annak, hogy előkerültek a felvételek.

„Kiderül az igazság. Tehát, hogy én nem bíztam meg senkit, még Portik Tamást sem, vagy Rohác urat, hogy ölje meg, amennyiben ők részesei ennek a gyilkosságnak. De tudtommal ezidáig a rendőrség, illetve a bíróság arról döntött, vagy úgy ítélte meg, hogy Jozef Rohác volt a végrehajtó, azt, hogy Portik Tamás ebben benne volt, vagy sem, arról én még nem értesültem, de ő is gyanúsított” – fogalmazott Gyárfás Tamás.

 

Gyárfás Tamás jelenleg szabadlábon védekezhet.

Portik ügyvédje is a sajtóból értesült a hangfelvételek előkerüléséről. „Kíváncsian várom, hogy valóban olyan nagy mennyiség, mert akkor egyrészt iszonyú sokáig fog tartani a feldolgozása, másrészt meg természetesen én is szeretnék kapni ezekből az anyagokból. És mint említettem, Portik úr egyelőre nem nyilatkozott arról még nekem se, hogy tényleg hozzá kapcsolható” – reagált Szikinger István ügyvéd.

Egy szakértő szerint megjósolhatatlan, mi derül ki a felvételekből. Az ELTE kutatója ugyanakkor hangsúlyozza, Portik Tamás híres volt arról, hogy rendkívül tudatosan alakítgatta kapcsolatait. „A Portik Tamás, ő egy igazi cezaromán alkat. Ő minden esetben a saját hatalmának a megőrzése érdekében dolgozott. Azért az nem véletlen, hogy az Energolnál ő volt az egyetlen, aki fontosnak tartotta, hogy legyen névjegykártyája” – jegyezte meg Bezsenyi Tamás tudományos segédmunkatárs, kutató.

 

 

 

A kétezres években már az alvilági, felvilági körök sem túlzottan bíztak meg amiatt Portikban, hogy felvételeket készít. 2012-es letartóztatása után pedig interjúkban is elárulta, hogy vannak hanganyagai.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!