Gyanúsított lett Dániel Péter + Videó

NT, TT, 2012. június 12., kedd 15:56, frissítve: szerda 16:58
Dániel Pétert kedden gyanúsítottként hallgatták ki a Kerekiben felállított Horthy-szobor megrongálása ügyében. A budapesti ügyvéd a Somogy megyei településen lévő emlékművet még májusban öntötte le a festékkel, tettéről saját internetes oldalán tett közzé fotót.

a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Karsay Kornél az MTI kérdéseire válaszolva közölte, a május 16-án hajnalban történt esettel kapcsolatban indított eljárásban azért nem hallgatták ki korábban a gyanúsítottat, mert előbb el kellett készülnie egy szakértői véleménynek az okozott kárról a rongálás megfelelő minősítéséhez, illetve a bűncselekmény súlyának megállapításához. A sajtófelelős közölte, nem adhat információt sem a megállapított kár nagyságáról, sem a gyanúsítottról, akit egyébként a Szentendrei Rendőrkapitányságon hallgattak ki, és szabadlábon védekezhet.

Vörös festékben ázott

Mint az MNO korábban beszámolt róla, májusban a Kerekiben felállított Horthy-szobrot vörös festékkel öntötte le a  Gyurcsány Ferenc támogatói köréhez tartozó ügyvéd. Ezután előzetes fegyelmi vizsgálat indított a Budapesti Ügyvédi Kamara Dániel ellen. Az eljárás maximum fél évig húzódhat, ennek végén dönthet úgy a kamara elnöke, hogy tényleges fegyelmi eljárást kezdeményezzen. Az ügyvéd ennek végén pénzbírságot kaphat, kizárni viszont valószínűleg nem fogják a kamarából.

Dániel nevéhez fűződik az alaptörvény asztalának összekecsapozása is. Emiatt hetvenezer forint fegyelmi bírságot szabtak ki rá, összesen pedig 161 ezer forint megfizetésére kötelezték.

A botrányos akcióiról elhíresült ügyvéd a Facebookon is felhívta magára a figyelmet: azt írta Wittner Máriáról, hogy a képviselő „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”. Kijelentéseiért később sem kért bocsánatot. Eörsi László történész tételesen cáfolta az MTI-nek Dániel Péter Facebookon közzétett állításait. Wittner pert indított Dániel ellen.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés