2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Gyanúsított lett a fideszes Voldemort

,

2016. október 10., hétfő 13:56, frissítve: hétfő 17:48

Gyanúsított lett Mengyi Roland, a Voldemort néven emlegetett fideszes országgyűlési képviselő.

A politikust különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás kísérletével és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják. A kormánypárti képviselő kihallgatása mintegy 4 órán át tartott.

A 168 Óra írta meg még augusztusban, hogy a birtokukba jutott nyomozati iratok és lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Mengyi Roland kenőpénzt kért vállalkozóktól nyertes pályázatokért. A politikus mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész kezdeményezte a botrány kirobbanása után, és arról szeptember közepén döntött a parlament.

„„Nem helyezték előzetesbe, lakhelyelhagyást sem írtak elő, házi őrizetet sem, tehát teljesen szabadon mozoghat. A továbbiakban a nyomozati cselekményeknél, amelynél ő jelen kell, hogy legyen, idézést fog kapni, tehát, ha netán van olyan személy, akivel ellentétes vallomása van, akkor szembesítés lesz, és lehetséges, hogy újabb kérdések merülnek fel az ügyészség részéről, és akkor folytatólagos kihallgatása történik meg” – mondta Futó Barnabás, Mengyi Roland jogi képviselője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!