2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Gyakorlatoztak a V4-es katonák

2017. július 20., csütörtök 23:27, frissítve: péntek 08:09

Helikopterrel menekítettek ki egy korrupt polgármestert a falujából. Nem a valóságban, hanem csak a visegrádi országok katonai hadgyakorlatán.

„Adjátok ki a polgármestert!” A kitalált helyzet az volt a katonai gyakorlaton, hogy egy korrupt polgármester ellen fellázadtak a helyiek. A képzeletbeli falu a határ mellett fekszik, a lázadók megfékezésében több nemzet katonái vettek részt. A korrupt politikust helikopterrel menekítették ki, nehogy meglincselje a tömeg.

„Kihívás az, hogy nem olyan egyszerű átállítani a kapcsolót a katonák fejében. Látták önök is, hogy addig, amíg a faluban meg kell védeni a polgármestert, ugyanakkor az erőszakos tüntető tömeget úgy kell kezelni, hogy lehetőleg ne okozzunk bennük kárt” – mondta el Ruszin Romulusz dandártábornok.

A várpalotai nemzetközi hadgyakorlatot megtekintette a honvédelmi miniszter is. Simicskó István azt mondta, hogy a hagyományos hadviselés mellett megjelent az információs hadviselés is.

„Látjuk, hogy a világ sajnos efelé megy, sokfelé alkalmaznak, vetnek be különböző országokon belül és kívül civileket, civil mozgalmakat, álcivileket, akik egyébként olyan szintű destabilizációs tevékenységet próbálnak meg létrehozni és végrehajtani az adott országban, amellyel az adott kormányt is megdönthetik” – nyilatkozta a honvédelmi miniszter.

A visegrádi országok hadgyakorlata június 22-e óta tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!