Gurmai a debreceni rektornak: Ennyit ér önnek az egyetem hírneve?

2017. szeptember 14., csütörtök 13:19
Egy középkategóriás autó, egy kis lakás áráért adta el a debreceni rektor az egyetem becsületét – jelentette ki az MSZP-s Gurmai Zita. A politikus sajtótájékoztatóján felolvasta az intézmény vezetőjének írt nyílt levelét is.

A szocialisták EP-képviselője azok után szólalt meg, hogy sajtóértesülések szerint az egyetem tizenöt-, más források szerint tizennyolcmillió forintnyi adományt kapott az egyetem díszpolgárává vált Vlagyimir Putyinhoz köthető alapítványtól.

„Ennyit ér önnek ez a patinás intézmény hírneve és dicső hagyományai. Mit szólnának ehhez a régi diákok, Csokonai, Ady vagy Szabó Magda? Azóta több kar, négy tanszék nyilvánította ki titkos szavazással meghozott elhatárolódó döntését, Vajda Mihály, a filozófiai tanszék egykori tiszteletre méltó vezetője a szenátus döntésével szemben tiltakozásául lemondott a professor emeritusi címéről. […] A Debreceni Egyetem honlapja naponta frissül, még mindig nem került fel rá az orosz elnök, Putyin neve – talán szégyellik, rektor úr?” – fogalmazott Gurmai Zita.

hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés