2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Gumihulladék: több mint tízezer aláírás gyűlt össze

2016. június 30., csütörtök 19:33, frissítve: csütörtök 20:34

Két hét alatt több mint tízezer aláírást gyűjtöttek össze ellenzéki pártok és civil szervezetek annak érdekében, hogy Kaposváron népszavazás döntsön arról, épüljön-e gumihulladék-feldolgozó a városban.

Ehhez mintegy 13 500 érvényes aláírást kell összegyűjteni július 14-ig. A somogyi megyeszékhelyen a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó cég 16 milliárd forintból építene ilyen üzemet. Közben az Együtt szerint kiderült, hogy a cég az engedélyezési eljárása során nem valós adatokat adott meg akkor, amikor nemzetgazdasági érdekből kiemelt beruházássá nyilváníttatta az építkezést.

„Az Együtt álláspontja szerint a kormány nem járt el körültekintően. Hamis vagy lejárt dokumentumok alapján adott engedélyt arra, hogy ez a beruházás elinduljon. Ez szerintünk nincsen rendben, ez szerintünk a törvénysértés gyanúját is felveti. Annak érdekében, hogy ez kiderüljön, írásbeli kérdést nyújtunk be Seszták miniszter úrhoz, és a Miniszterelnökségre, hogy kiderüljön, hogy milyen dokumentumok alapján, hogyan adták meg ezt a minősítést” – jelentette ki Szigetvári Viktor.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!