2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gulyás: Régen csak támogatást, ma pedig csak kritikát kapunk a Hír TV-től

2016. december 9., péntek 08:06, frissítve: kedd 15:52

Egyedül a Hír TV stábja volt jelen azon az alapjogokról szóló vitán, ahol a fideszes Gulyás Gergely a csatornával példálózva magyarázta el, miért nincs Magyarországon sajtószabadság. A kormánypárti politikus szerint nem az állam, hanem a televíziók és az újságok tulajdonosai befolyásolják a médiatartalmat.

Bár a fő téma a migráció volt az emberi alapjogok világnapjára rendezett konferencián, pár mondat után előkerült a sajtószabadság.

„Egy olyan koncentráció zajlik a kormány részéről, ami óhatatlanul is azt eredményezi, hogy a kritikus hangok is ellehetetlenülnek. Ezt nem nevezzük sajtószabadságnak, ez egy komoly támadás a sajtószabadság ellen, és azt gondolom, hogy az emberi jogokhoz ez is hozzátartozik” – vélekedett Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt szóvivője.

Gulyás Gergely viszont épphogy sokszínűnek tartja a magyar médiapiacot, a tartalmi kérdéseket pedig egyébként is a tulajdonosok határozzák meg szerinte.

„Ugyanez a tulajdonosi befolyás mindenhol érvényesül, most névvel és az őszinteség kedvvért, aligha van jobb példa, mint a Hír TV. Tehát nem tudtunk olyat tenni, ami a Hír TV-ben kritikusan jelenhetett volna meg, akármekkora hülyeséget csináltunk. Majd pedig nem tudunk olyat tenni, ami jó lenne, mert a tulajdonosnak a kormányhoz vagy a miniszterelnökhöz való viszonya megváltozott” – mondta a Fidesz alelnöke.

„A sajtószabadság az nem Habony Árpád – gondolom egyetértünk –, nem Spéder Zoltán vagy Simicska Lajos, de még csak nem is Németh Sándor sajtó-hozzáférési szabadságát jelenti” – mondta Schiffer András.

A parlamenti politikától visszavonult Schiffer álszentnek nevezte a fideszes érvelést. Szerinte kizárólag a 80 milliárddal kistafírozott közmédiától lenne elvárható, hogy független legyen, de nem az. „Az, hogy a közmédia nyíltan pártszolgálatot vállal át, és ezt még csak nem is nagyon próbálja kendőzni, azért emellett ne menjünk már el teljesen szó nélkül, kérem” – tette hozzá az LMP volt frakcióvezetője.

A Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere által vezetett Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén egyébként csak a Hír TV stábja volt jelen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!