2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gulyás Márton megmondta, szerinte min kell változtatni

2017. október 5., csütörtök 11:57, frissítve: csütörtök 12:47

Csak úgy lehet rendbe tenni az egészségügyet vagy az oktatást, ha először igazságossá teszik a választási rendszert. Erről Gulyás Márton beszélt a Hír TV reggeli műsorában, a Peronon.

A Közös Ország Mozgalom alapítója szerint érdemi ügyekkel nem foglalkozik az Orbán-kormány, csak a hatalom megtartásával, de egy új választási rendszerben nagyobb esélyük lenne parlamentbe kerülni azoknak, akik az ország valós problémáit oldanák meg.

„Meg kell teremteni azt az igazságos választási rendszert, hogy a változásban érdekeltek, nem pedig a mostani állapot tartósításában érdekeltek bejussanak az Országgyűlésbe, ahol ezeket a törvényeket végre meg lehetne majd alkotni. Az Országgyűlés kiüresítése a legnagyobb katasztrófája ennek a demokráciának most, ahol egyébként nincsen tárgyba véve az ilyen katasztrófáknak a megtárgyalása. Ilyen településkép-védelmi törvényekről beszélgetnek azért, hogy az ellenfeleiket ellehetetleníthessék a hatalomban lévők, és egyéb ilyen partikuláris, a hatalomtechnikájuk megtartásáról szóló kérdésekről van szó és semmi másról, és ezen kell változtatni” – fogalmazott.

A némethez hasonló, kompenzáló választási rendszerben gondolkodnak az ellenzéki pártok. A Közös Ország Mozgalom által indított konzultáció eredményeképpen, nyolc párt írta alá azt az indítványt, amely egy – az aláírók szerint - arányosabb választási rendszerhez vezethet. Bővebben>>>

A Közös Ország Mozgalom célja, hogy a parlament október 23-ig szavazzon a választási rendszer átalakításáról szóló törvényjavaslatról, ellenkező esetben polgári engedetlenségi akciókat indítanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!