2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Gulyás Márton egyenesen a tárgyalóteremből kijövet nyilatkozott a Hír TV-nek

2017. április 13., csütörtök 17:36, frissítve: péntek 11:49

A bíróság bűnösnek mondta ki Gulyás Mártont és Varga Gergelyt társtettesként elkövetett garázdaság és rongálás bűntettében. Az aktivisták ennek ellenére is folytatni fogják a tiltakozást. Exkluzív interjút adtak a Hír TV-nek.

Az ügyészség értelmezésében a tettestársával, de Gulyás Márton értelmezésében elvátrsával, és kedves barátjával karöltve adott interjút a Hír TV Egyenesen Kálmán Olgával című műsorának az aktivista. „Nyilván ez a törvényes rendnek megfelelően zajlott le ez a 72 óra, ezzel együtt az, hogy a magyar büntetés-végrehajtási intézetben milyen körülmények vannak, az egészen felháborító, nem személyemben, hanem általában, tehát azt gondolom, hogy nagyon rosszul érzem magam magyar állampolgárként, hogy ilyen körülményeket biztosít a magyar állam a fogvatartottak részére” – jelentette ki.

„Akár csak az élelmezésnek a mennyisége, akár az, ahogy biztosították az alvó- és a pihenőidőt, egyáltalán az, hogy miért kellett egyáltalán 72 órát elzárva töltenünk egy ablaktalan helyiségben, zárkatárs nélkül (…) ez szerintem teljesen indokolatlan, és csak azért, mert nem követtünk el olyan súlyú bűncselekményt, ami ezt indokolta volna, hogy ha valaki el is követ olyan súlyú bűncselekményt, én azt gondolom, hogy a magyar államnak nem ilyen körülményeket kell biztosítania” – tette hozzá.

Varga Gergely azt mondta, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint hamarosan „bárki, aki hangosabban kiabál egy tüntetésen, megtudhatja, hogy milyen érzés a Gyorskocsi utcában eltölteni 72 órát, úgy érzem, hogy a magyar joggyakorlat erre a szintre emelkedett”.

Varga arról is beszélt, a Hír TV-nek, hogy mi történt a tüntetés után. Mint mondta, hazaért, készült a lefekvéshez, és ekkor csöngettek a rendőrök, „kettő civil ruhás, és kettő – vagy már nem emlékszem –egyenruhás állt ott. Igazából követtek hazáig a civil ruhások, meg voltam figyelve az egész tüntetés menete alatt, megkérdezték az egyik szomszédot, hogy az én személyleírásomra illő ember melyik lakásba lakik, és szerencsére pont akkor értek föl hozzánk, amikor már tiszta voltam, különben még mocskosabbul rosszabb lett volna ez a 72 óra. Ezen felül nagyon korrektek voltak, ahhoz képest, hogy mik voltak a körülmények”.

Visszakapva a szót Gulyás Márton elmondta, az még nem dőlt el, „hogy hogyan fog kinézni ez a történet, hogy nekem meg a Gergőnek hova kell mennünk ezt a fizikai munkát leteljesíteni, de ez még nem egy jogerős ítélet, tehát ez ellen fellebbezünk, és reménykedünk, hogy a másodfokú bíróság nem fogja helyben hagyni az elsőfokú bíróság ítéletét”.

A bíróság bűnösnek mondta ki Gulyás Mártont és Varga Gergelyt társtettesként elkövetett garázdaság és rongálás bűntettében. Előbbinek már volt egy próbára bocsájtása, így őt 300 óra fizikai munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélték, Varga csak 200 órát kapott. Amennyiben ezt nem teljesítik, büntetésük fogházbüntetésre változik, a bíróság 12-12 órát beszámított az előzetes fogva tartásban töltött időért cserébe. Emellett Gulyáséknak 30 ezer forintnyi költséget kell megfizetniük. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!