2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Belföld

Gulyás Gergely: Nyílt kereszténygyűlölet, ami tegnap történt

Nyílt kereszténygyűlöletnek és törvénytelennek nevezte a miniszterelnökséget vezető miniszter a szerda esti, budapesti tüntetést. Gulyás Gergely szerint Soros György szervezeteinek kitartottjai demonstráltak tegnap este. Az ellenzéki pártok szerint viszont nem volt más módjuk tiltakozni az embereknek a Munka Törvénykönyvének módosítása ellen, a rendőrök pedig - szerintük - aránytalanul léptek fel a tömeggel szemben.

  • Gulyás Gergely: Nyílt kereszténygyűlölet, ami tegnap történt

Szánkóval, nem sokkal később pedig egy nagy szemeteskukával is megdobálták a rendőröket a tüntetők. Égjen a fa! Égjen a fa!Az ország karácsonyfáját rohamrendőröknek kellett megvédeni, mert azt a demonstrálók fel akarták gyújtani. A szemeteskukát viszont sikerült lángra lobbantaniuk, ahogy ezen a fotón is látszik. De kitépték a helyükről és megrongálták a közlekedési táblákat és az utcai padokat is. A randalírozás nyomai még másnap reggel is látszódtak.

Ha az első hírek igazak, akkor Soros György szervezeteinek kitartottjai szép számmal vettek részt ezeken a tüntetéseken, a rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ez súlyos bűncselekmény, arról már nem is beszélve, hogy az a nyílt keresztyéngyűlölet és az a karácsony ünnepével szembeni megvetés és gyűlölet, ami az ő megnyilvánulásaikból kiviláglott, attól Isten óvja Magyarországot. Az ég a fenyő, ég a rendőr, a rendőröknek a lefújása ezek olyan elfogadhatatlan cselekmények, amihez képest csak köszönetet tudunk mondani a rendőrséget, hogy arányosan és indokoltan lépett föl, és alkalmazott adott esetben erőszakot is – hangzott el a sajtótájékoztatón. 

Az a nyílt kereszténygyűlölet, az a karácsony ünnepével szembeni megvetés és gyűlölet, ami az ő megnyilvánulásaikból kiviláglott, attól Isten óvja Magyarországot! – mondta a kancelláriaminiszter. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ami szerdán este történt az törvénytelen volt és támadás a kereszténység ellen.

Az, ami tegnap történt, amikor az esti órákban néhány százan vonulgattak Budapesten, az nem csupán törvénytelen volt - semmilyen bejelentés sem történt egyébként -, hanem azt látjuk, hogy agresszív politikai aktivisták vettek részt ezeken a tüntetéseken. Ráadásul, ha az első hírek igazak, akkor "Soros György szervezeteinek kitartottjai" szép számmal vettek részt ezeken a tüntetésen. A rendőrökkel szemben erőszakosan léptek fel, ez súlyos bűncselekmény– mondta Gulyás Gergely. 

Az LMP korábbi társelnöke szerint a a rendőrségi túlkapás történt akkor, amikor könnygázt fújtak a tömegbe.

Nem gondolom, hogy például a mellettem álló körülbelül 40-50 éves hölgy, vagy az a fiatalember, aki levágódott elém és rögtön vittük a vizet, és próbáltuk megtörölni az arcát, vagy például az a vérző fejjel futó hölgy, a tüntetésről, aki érkezett, bármi rosszat akart volna a magyar demokráciával kapcsolatban. Ők nem dobáltak semmit, nem csináltak semmit– mondta az LMP egykori társelnöke. 

A Gyurcsány párt alelnöke azt kezdeményezi, hogy állítsanak fel parlamenti bizottságot az oszlatás körülményeinek vizsgálatára. Vadai Ágnest arról kérdeztük, miért nem volt ilyen szigorú a 2006-os véres tömegoszlatás kapcsán, amikor lovas rendőrökkel viperákkal verték szét a kormány ellen békésen demonstráló tömeget.

Tegnap nem egy párt által szervezett erőszakos akciónak lehettünk a szemtanúi, ahol a cél az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére irányuló kísérlet volt. Nem gyújtották fel a várost, nem rombolták le a Kossuth teret, nem gyújtogattak autókat és kockakövet sem szedtek fel– nyilatkozta Vadai Ágnes. 

A Fidesz közleményben reagált: a kormánypárt szerint elfogadhatatlan, hogy az ellenzék saját alkalmatlanságát az agresszív politikai aktivisták bátorításával és utcai erőszakkal akarja palástolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!