2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Gulyás: A polgári Magyarország szenvedett vereséget

2016. április 12., kedd 12:28, frissítve: kedd 19:40

A társadalmi szolidaritás szenvedett vereséget a vasárnapi boltzár bukásával – mondta Gulyás Gergely a törvény parlamenti vitájában.

Az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint sokan szabadságkorlátozásként élték meg a szabad vasárnapot. Hozzátette: a kormány nem taktikai, hanem elvi kérdésként tekintett a boltzárra, ezért vezette be úgy, hogy a társadalom többsége ellenezte.

„Amin nem tudtunk változtatni, és az elmúlt egy évben a helyzet rosszabb lett, hogy a magyar választópolgárok ne szabadságkorlátozásként éljenek meg egy olyan döntést, amely a kiskereskedelemben dolgozók szabadságát biztosította a hét legalább egy napján állandó jelleggel. És ne legyenek illúzióink, ha egy multi nyitva lesz vasárnap, akkor senki nem fog felmentést kapni a vasárnapi munkavégzés alól. A társadalmi szolidaritás és ezáltal a polgári Magyarország is vereséget szenvedett ebben a kérdésben” – jelentette ki Gulyás Gergely az Országgyűlésben.

Lukács: Az Orbán-kormány tette lehetővé, hogy multik bármit megtehessenek

A szocialisták szerint nevetséges, hogy miközben a kormány a munkavállalókra hivatkozik, a zárva tartással együtt bevezetett százszázalékos vasárnapi bérpótlékot is eltörli. Lukács Zoltán arról beszélt, hogy a két intézkedést külön hozták meg, és csak a boltzár megbukása miatt, bosszúból vonják vissza a pótlékról szóló jogszabályt. Hozzátette: az Orbán-kormány úgy riogat a multinacionális cégekkel, hogy közben ő tették lehetővé azt, hogy bármit megtehessenek a magyar munkavállalókkal.

„Önök miatt nincsen délutános pótlék, önök miatt lett harminc százalék az éjszakai pótlék, és órákon keresztül sorolhatnám, hogy milyen módon rúgtak bele a magyar munkavállalókba, most meg kiállnak könnyes szemmel, és sírdogálnak, hogy senki nincs a munkavállalók oldalán. […] Maguk csináltak olyan törvényt, amely miatt a multik és a nem multik is azt csinálnak a magyar munkavállalókkal, amit akarnak” – fogalmazott Lukács Zoltán a parlamentben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!