2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Közpénzpiócának nevezték Giró-Szász Andrást

2015. november 30., hétfő 16:50, frissítve: hétfő 17:05

Tagadja a miniszterelnök újdonsült belpolitikai főtanácsadója, hogy trükközött a vagyonnyilatkozatában.

A dokumentumban nincs nyoma annak, hogy Giró-Szász András újra tulajdonos egy állami megrendelésekkel kitömött tanácsadó cégben, a Strategopolis Kft.-ben. A főtanácsadó szerint a vagyonnyilatkozat mégis hiteles.

Az Index portálnak magyarázta el Giró-Szász András, hogy a dokumentum azt a vagyoni állapotot tükrözi, amikor lemondott kommunikációs államtitkári megbízatásáról. Úgy tervezte, hogy visszatér a céghez, ezért visszavásárolta százmilliókat érő részesedését. Csakhogy időközben a miniszterelnök felkérte belpolitikai tanácsadónak – mondta.

Giró-Szászt közpénzpiócának nevezte az egyik baloldali kis párt szóvivője. „Giró-Szász András cége amióta a Fidesz kormányoz, meghússzorozta a profitját, a fizetéstől fizetésig élő emberek pénzéből évi több százmilliós osztalékot tesz zsebre. És most ez a gyáva közpénzpióca próbálja azt megetetni velünk, hogy egészen véletlenül alakult úgy, hogy épp a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség időpontjában nem rendelkezett egy céges tulajdonnal sem” – mondta Tordai Bence, a PM szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!