2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Geszti: Nem ígértem, hogy kokárdával járok mindenhova

2016. december 12., hétfő 13:45, frissítve: kedd 16:02

Az őt ért zsarolásokról, nemzeti mutyiról, a marketingbizniszről és sok minden másról is szó lesz hétfőn 23 órától Geszti Péterrel.

„Azt gondolom, hogy a saját életemben az én brandem fölfelé megy, az én brandem egy nehéz brand, mert nem egyértelmű. Az én életem az eklektika jegyében zajlik, az ízélesemre is ez jellemző, az eklektikusság” – kezdi a beszélgetést Alindával Geszti Péter. Mint mondja, ő egy sokkedvű személyiség.

Fotó: Hír TV

Korábbi buta újságírói toposz, hogy a Geszti annyi mindennel foglalkozik, és ilyen sikeres, olyan sikeres, ezek butaságok. Én mindig azt szoktam mondani, hogy egy dologgal foglalkozom: szeretek hatást gyakorolni az emberekre, hogy mi a műfaj, az gyakorlatilag mindegy – mutat rá a Hír TV stúdiójában.

Szerinte a kommunikációs szakmának nem az a lényege, hogy milyen eszközöket használnak egy reklámkampány során, hanem az, hogy „miből tudsz mémet csinálni”, vagyis egy olyan gondolatot, amit beraksz egy ember fejébe, és ő továbbadja egy másiknak, mert érdekli, beszélni akar róla.

Egy szoftver van a fejemben, de azt sokféle hardverrel lehet lefuttatni.

 

„Egyre jobb dolgokat csinálok, még akkor is, ha ezek nem olyan népszerűek, mint a korábbiak” – véli Geszti, példának a Vígszínházban jelenleg is futó Pál utcai fiúkat hozza fel, amelyben ő a dalszövegíró.

„Engem ez rohadtul izgat, az, hogy lehunyom a szememet és megálmodom, hogy milyen jó lenne írni egy szép dalt arról, hogy amikor a Nemecsek egyszer csak kihúzza magát kijőve egy tóból, amikor meg van alázva, mindenki kiröhögi, és azt mondja, hogy »figyelj, én most bátor vagyok, és nem félek tőletek«” – árulja el Alindának.

Ennek ugyanaz a jelentősége érzelmileg, mint amikor az első Nemzeti Vágtának a végén, a döntő után megszólalt a Himnusz a Hősök terén, ott álltam a Tamás István barátommal, akivel ezt együtt végigküzdöttük: zsarolások, fenyegetések nem tudod elképzelni, hogy milyen körülmények között született meg, és azt mondtam, hogy ezért az egy pillanatért érdemes volt.

Szóba kerül a Magyar Nemzeti Filmalap is, hiszen Geszti az alap által felkarolt filmek reklámozásában vesz részt. Alinda kérdezi továbbá a Lázár testvérek által irányított üzlethálózat 20 éves fennállásának évfordulójáról is, amin Geszti szintén dolgozott.

Fotó: Hír TV

 

Én mit mondtam ebben az ügyben? Én nem mondtam, hogy oda fogok állni, és nekik sem ígértem meg. Elvállaltam egy marketingmunkát, ami arról szólt, hogy a vállalat akkor volt 20 éves., és erre kértek egy kampányt, oké, megcsináltuk. Ilyen alapon tudnék mondani az elmúlt 20 évből három olyan nagy céget, akivel nem lett volna szabad akkor dolgoznom

 

Geszti itt még nem áll meg:

Én soha nem ígértem, hogy mostantól kezdve kokárdával járok mindenhova. Ez föl sem merült.

A teljes beszélgetést megtekinthetik hétfőn este 23 órától a Hír TV műsorán, tartsanak velünk!

A műsor korábbi videói.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!