2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Gerstmár cáfol, nem Mesterházy javára lépett vissza

Hír TV

2018. január 23., kedd 09:23, frissítve: kedd 10:15

Gerstmár Ferenc a Hír Televíziónak cáfolta, hogy az MSZP-s Mesterházy Attila javára lépett volna vissza. Azt mondta: teret kíván adni egy olyan jelöltnek, aki jobban illeszkedik az LMP által választott kampánystratégiába. Az LMP városi szervezetével korábban beszélt a kérdésről, de személyes döntést hozott, amelyben senki nem befolyásolta. 

„Formálódóban van a kampánystratégia, és úgy ítéltem meg, hogy hasznosabb munkát tudok most végezni, ha nem én vagyok a jelölt. A stratégiát nyilván egyetlen jelölt sem hozza nyilvánosságra, hiszen az érzékeny adat vagy téma. Én látom azokat a belső folyamatokat, amelyek alapján úgy ítéltem meg, hogy akadhat a kampánystratégiába nálam jobban illeszkedő személy. Nem az LMP burkolt kívánsága volt, semmilyen nyomás nem helyeződött rám, hogy a döntést meghozzam” – emelte ki.

Az LMP-s Ungár Péter nem határozottan, de cáfolta Reggeli járat című műsorunkban, hogy a párt veszprémi jelöltje az MSZP-s Mesterházy Attila javára lépett volna vissza. A párt elnökségi tagja szerint nem változott a stratégiájuk: minden körzetben lesz önálló jelöltjük, Gerstmár Ferenc helyett is találnak újat.

– Nekem vannak gondolataim, hogy ez miért történhetett, de a legjobb az, ha erről ő beszél.
– Nem osztja meg velem?
– Az a helyzet, hogy fogunk találni mást, ha nincs Gerstmár Ferenc, de sajnálom, hogy ezt a döntést meghozta.
– Azt meg tudja erősíteni, hogy nem Mesterházy javára lépett vissza?
– Szerintem ezt tettem az előző válaszomban. 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!