2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

A Fidesz és az MSZP is kihátrált a Budapest Park bezárásáról szóló ötlet mögül

2017. május 22., hétfő 15:40, frissítve: hétfő 15:53

Az Index írt arról, hogy Ferencváros szocialista önkormányzati képviselője, Pál Tibor felvetette, hogy a szórakozóhelyen legyen P+R parkoló, az ötletet a kerület fideszes polgármestere is támogatta.

A főpolgármester most közleményében azt írta, sem a főváros, sem a BKK nem tervezi parkoló kiépítését a Rákóczi híd pesti hídfőjénél. A Budapest Park tulajdonosa a Hír Televíziónak azt mondta, 2019-ig van szerződésük.

„Nekünk 2019-ig van szerződésünk ennek a területnek a használatára. Ráadásul tudtunkkal alapvetően nincsenek problémák, nem voltak az elmúlt időszakban olyan panaszok, amik gondot jelentettek a környékkel való békés egymás mellett élésben, úgyhogy egy kicsit meglepődtünk ezen, amit a sajtóban olvastunk. De én nagyon remélem, hogy itt csak egy ötletről van szó, amiről reméljük, hogy bebizonyosodik, hogy nincs igazából létjogosultsága, hiszen itt azért sok százezer ember szórakozásáról is beszélünk” – jegyezte meg Gerendai Károly.

A szocialisták is magyarázkodnak. A területre parkot megálmodó MSZP-s kerületi képviselő szerint beadványa nem a szórakozóhely bezárásáról szólt.

„Volt, aki úgy értelmezte ezt, mint hogyha a park bezárásáról lett volna szó. Én nem erről szóltam. El is hoztam azt az interpellációt, amit beadtam, hogy pontosan láthassák. Abban le van írva, hogy nagyra értékeljük, a fiatalok megszerették, megszokták, és a Ferencváros örömmel fogadja az ide érkezőket. A kérdés az, hogy amikor már az időjárás miatt nem működik, akkor hogyan lehet ezt a területet hasznosítani. Én remélem, hogy sikerül megmenteni a parkot és nem kezdeményezi senki ennek a bezárását, mint ahogy egy téves újságcikkben ez szerepelt, és remélem, hogy azokat a igényeket, ami a közlekedést jelenti, ki tudja elégíteni a főváros akár itt, akár a környéken vagy máshol a Budapestre bevezető utakon” – közölte Pál Tibor szocialista önkormányzati képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!