2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

Georg Spöttle: Történelmi jelentőségű a kínai elnök látogatása + videó

A kínai elnök látogatása történelmi jelentőségű és nagyban hozzájárul hazánk megerősödéséhez. Hszi Csin-ping kínai elnök több napos itt tartózkodása alatt szó lesz a gazdasági-kereskedelmi viszony fejlesztéséről illetve a magyar kínai beruházásokról is. Mindez pedig, Magyarország kiemelt szerepét jelzi Kína számára az EU-n belül - emelte ki a biztonságpolitikai szakértő.

  • Georg Spöttle: Történelmi jelentőségű  a kínai elnök  látogatása + videó

Magyarország nagyon jó pragmatikus politikát folytat, mind keleti, mind nyugati országokkal, és szerencsére 10 évvel ez előtt elkezdte a keleti nyitást és ekkor lett az egyik legfontosabb gazdasági és politikai partnerünk Kína aki elképesztő technológiákkal rendelkezik, mondta a biztonságpolitikai szakértő.

Georg Spöttle így folytatta kommentárját:

"Láttuk például hogy Hszi Csin-ping elnök úr leveléből, hogy milyen szívesen tekint Magyarországra mint egy barátra és egy erős gazdasági és politikai szövetségesre a közép kelet európai térségben. és hát az i jelzésértékű, hogy 3 napot tölt e hazánkban és gy 400 fős delegációval érkezett, és most például megpróbáltak a franciák Airbus típusú gépeket eladni Kínának, nem sok sikerrel sőt egyáltalán nem fognak vásárolni. Viszont Magyarországon több napos tárgyalások folynak, és az itt lévő nagy cégeknek a vezetői több kereskedelmi egyezményt is alá fognak írni, és hát kiemelném például a fejlődő turizmust is, ugye hetente 19 járat van Budapestről Kínába, és 2025 végéig most a kínai kormány, azt a rendeletet, hogy a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak a Kínai Népköztársaságba utazni."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!