2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Gaskó kizárással válaszolt a vádakra

2015. október 9., péntek 18:27, frissítve: péntek 20:12

Kizárták az Liga Szakszervezetekből az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetét, mert vezetője nyilatkozataival ellehetetlenítette az érdekvédelmi szervezet munkáját – közölte Gaskó István.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöki tisztét is betöltő Gaskó arról is beszélt, hogy a székházukban csütörtökön tartott házkutatás alkalmával a nyomozók „nem tépték le a tapétát, nem bújtak be a kandallókéménybe”, hanem csak az iratokat kérték, amelyeket oda is adtak nekik.

A szakszervezeti elnök szerint az, ami most történik, nem más, mint karaktergyilkosság. Ezzel arra utalt, hogy Bárány Balázs a közelmúltban feljelentést tett az ügyészségen a VDSZSZ Szolidaritás gazdálkodásával kapcsolatban. Az érdekvédelmi tagszervezet elnöki jogköreit ideiglenesen betöltő Bárány ugyanis azt állítja: a teljes összeg, vagyis több mint százmillió forint is hiányzott a VDSZSZ sztrájkalapjából Gaskó István irányítása idején.

„Nem zártuk ki örökre őket. Úgy gondoljuk, hogy abban az esetben, ha ezt a problémát meg tudják oldani, hogy az elnökük nem mint egy elszabadult ágyúgolyó, a díszletek közül működik a magyar médiában, hanem megfontolt testületi döntések vannak a cselekedeteik mögött, abban az esetben természetesen a Ligához benyújtott felvételi kérelem nem biztos, hogy eredménytelen lesz” – fogalmazott Gaskó István.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!