2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Gallóné lát még „halvány esélyt” rá

,

2016. június 7., kedd 19:20, frissítve: szerda 10:35

A köznevelési kerekasztal illegitim, mert a kormány önkényesen választotta ki a résztvevőket – mondta a Hír Televízióban Galló Istvánné.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint egyebek között ezért is nem vesznek részt ezeken a tárgyalásokon. Galló Istvánné azt mondta, a kormány ráadásul több korábbi ígéretét nem tartotta be, és a készülő jogszabály-módosításokból fontos dolgok hiányoznak, amelyekre korábban ígéretet kaptak. A PSZ elnöke ennek ellenére is lát még „halvány esélyt” arra, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma végül tartja magát a korábban ígértekhez.

„Ami a szülőket is érdekelheti: eddig a köznevelés, közoktatás rendszerében ha a nyolc általánost elvégezte a gyerek, felvételizett egy középiskolába, és törvény rögzítette azt, hogy ha oda nem vették fel, vannak olyan iskolák, középiskolák, ahová kötelezően fel kell venni. Magyarul egy tizennégy éves gyerek, akinek a felvételije nem sikerült, helyhiány miatt vagy bármilyen okból, akkor is van egy középiskola, ahova felveszik, ahol folytathatja tovább a tanulmányait. Ez nincs benne a törvényben! Törvényben kértük a nyugdíjasok továbbfoglalkoztatását, a törvény nem szabályozza. Tehát van egy csomó olyan dolog, amelyben a tárgyalások folyamán megállapodtunk, és realizálódniuk kellene most a köznevelési törvényben, de nem történt meg” – jelentette ki a Hír TV-ben a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Tekintse meg a teljes interjút:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hárít. Rétvári Bence az állami tévében azt mondta: bár meghívták, a Pedagógusok Szakszervezete nem vett részt a köznevelési kerekasztal ülésein. Ennek ellenére külön egyeztettek velük, és amikor a PSZ huszonöt pontja közül húszban már tartalmi kompromisszumot kötöttek, a szervezet felállt a tárgyalóasztaltól és sztrájkot hirdetett. A politikus szerint azonban a kormány a diákok érdekében teljesítette a követelések jó részét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!