2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Gallóné: Komoly problémák lesznek a szakközépiskolákban

2016. augusztus 24., szerda 10:45, frissítve: csütörtök 07:47

Nem lesz zökkenőmentes a tanévkezdés a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint.

Galló Istvánné Reggeli járat című műsorunkban többek között a szakgimnáziumi képzés átalakítását és a természettudományos tárgyak összevonását is aggályosnak nevezte.

„A szakközépiskolákban nagyon komoly problémát fog okozni, a természettudományos tárgyak összevonása. Ez a komplex természettudományos tárgy, amihez ugye hallottuk, hogy nem lesz tankönyv, nincs tanterve, és hogy a pedagógusokat fogják-e tudni foglalkoztatni vagy sem, az egy nagy kérdés, és egy hét múlva itt az iskolakezdés” – mondta Galló Istvánné.

Tekintse meg a teljes interjút:

Palkovics elismerte: nincs tanmenet

Még nincs meg a szakgimnáziumok számára az összevont természettudományos tantárgyak tanmenete – ismerte el az oktatási államtitkár. Palkovics László azt mondta, az ötletelés folyamatában vannak. Hozzátette: külön tankönyvre és munkafüzetre nem lesz szükség az új tantárgyhoz. A politikus azt mondta, bízik a gimnáziumi tanárokban, szerinte megbirkóznak majd majd az új típusú tantárgy tanításával.

„Ennek a természettudományos tantárgyak a tanterve most készül, ehhez nincs tankönyv és nincsenek hozzá munkafüzetek. Ennek az az indoka, hogy adódott egy lehetőség a szakmai közösség számára, és szándékosan mondom, hogy a szakmai közösség számára, az iskolai tanárok számára, a tudós emberek számára, az egyetemi emberek számára, hogy együtt fejlesszük ki ezt a tantárgyat” – mondta Palkovics László.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!