2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Gallóné: Abszurd a kormány indoka

2016. június 14., kedd 15:54, frissítve: kedd 15:54

Abszurdnak tartja a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, hogy a közoktatás színvonalromlására hivatkozva államosítja a kormány az iskolákat.

Galló Istvánné szerint a tananyag túlzott mennyisége és a tanulók túlterheltsége miatt romlott a színvonal. Az Országgyűlés által hétfőn módosított köznevelési törvényben a sztrájkbizottság 25 pontos követelése nem jelent meg, holott 19 pontban már megállapodtak a szakminisztériummal – fogalmazott az érdekvédő.

A PSZ elnöke szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átszervezésével a lényeg nem változik, továbbra is központi irányítás lesz a közoktatásban. „Kértük, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ átszervezését követően rögzítsék azt, hogy ez az átszervezés nem járhat azzal, hogy az intézményvezetőket újrapályáztatják, nem járhat intézménybezárással és pedagóguselbocsátással. Nem tették meg. Változatlanul a köznevelési törvény módosítása szerint az intézmény vezetőjét a miniszter nevezi ki, és az új tankerületi központ gyakorolja a munkáltatói jogokat” – fejtette ki Galló Istvánné.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!